Skip to main content

Salon valtuustolle tulee eteen 13 miljoonan sopeutusohjelma

Salon valtuusto pui ensi maanantaina yli 13 miljoonan euron säästöjä.
Kaupunginhallitus käsitteli sopeutussuunnitelmaa osaltaan viime maanantaina.

Suunnitelma lähtee valtuustolle kaupunginjohtajan esityksen mukaisena.   Hallituksessa tehtiin kaksi muutosesitystä, jotka kaatuivat äänestyksessä.  Osmo Friberg (kok)  esitti  puoluetoveri Juha Punnan kannattamana, että tuntijakoon ei kajota.   Kolmantena asiaa kannatti Annika Viitanen (kok), mutta kymmenen muuta hallituksen jäsentä oli pohjaesityksen kannalla.   Tuntijakoa supistetaan näin neljällä tunnilla nykyisestä.

Mikko Lunden (ps) esitti, että varhaiskasvatuksessa henkilöstörakennetta ei pudoteta lakimääräiseen minimiin. Häntä kannattivat Laura Tamminen (vihr) ja Marja Ruokonen (vas).  Pohjaesitys kuitenkin voitti kymmenellä äänellä.  Lundenin esitys olisi toteutuessaan nipistänyt kuluja ensi vuonna 160 000 euroa.

Ensi vuonna  sopeuttamisohjelmalla on laskettu saatavan noin 5,3 miljoonan euron säästöt.  Kaikkiaan kolmen vuoden aikana säästöjä kertyy 13,5 miljoonaa.

Eteläisessä Salossa selkeästi lakkautettavia palveluita on vähän;  Kiskon hammashoitola aiotaan sulkea ja esimerkiksi vanhuspalvelujen tukitoimien vähentäminen tai koulujen tuntimäärät tuntuvat siinä kuin muuallakin.
Teijon koulun tulevaisuutta selvitellään erillisessä työryhmässä.  Perniön kirkonkylän kaksi päiväkotia aiotaan yhdistää, mutta tapa ja aikataulu ovat vielä avoimet. 

Jaa artikkeli: