Skip to main content

Salo jatkaa lomautuksia myös 2014

Salossa jatketaan henkilöstösäästöjen tiellä myös ensi vuonna.
Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko julkisti talousarvioesityksensä keskiviikkona. Henkilöstökuluista on tarkoitus nipistää ensi vuonna 7,2 miljoonaa euroa muun muassa lomautuksin ja vapaaehtoisin talkoovapain.

Kaikkiaan kahtasataa työntekijää koskevat yt-neuvottelut aloitetaan tammikuussa ja niillä pyritään pysyviin ratkaisuihin, käytännössä irtisanomisiin, jotka toteutuisivat vuonna 2015.

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys tarjoaa lukujen valossa niukkuutta kautta linjan.    Kaupunginjohtajan esityksen mukaan toteutuessaan ensi vuosi päättyisi noin 10 miljoonaa euroa alijäämäiseen tulokseen.
–Olemme sikäli lähestyneet normaalia, että vuosikate on positiivinen.  Tosin sen pitäisi olla kuuden sijaan kuusitoista miljoonaa, niin tulos olisi ylijäämäinen, muistuttaa talousjohtaja Seppo Juntti.

Talousarvioesitys on laadittu sen mukaan, että synnytys- ja lastenosastoja aluesairaalassa ei ole. Sosiaali- ja terveyspuoli on isoin tulosalue ja myös se, jossa voidaan helposti ylittää budjetti.
– Sote on niin kireälle vedetty,  toteaa toimialajohtaja Kai Saarimaa.

Ensi keväänä Salossa on määrä tehdä isoja päätöksiä;  yt-neuvottelujen lisäksi alkuvuodesta valmistuu kouluverkkoa pohtivan työryhmän selvitys.   Palveluverkko tulee päätöksentekijöiden tarkasteltavaksi keväällä samalla kertaa henkilöstöleikkausten kanssa.

Sivistystoimen toimialajohtaja Petri Moilanen uskoo Perniön lukion olevan turvassa, mutta ei lähde muuten ennakoimaan koulutyöryhmän esityksiä.

Hallintokuntien esityksistä on viilattu tasaisesti;  esimerkiksi vanhuspalveluista aiotaan vähentää lastensuojelun laitospaikkojen ostoa ja kotihoidon tukipalvelujen ostoa.  Opetuslautakunnan osalta tuntikehyksen pieneneminen on mukana listoilla.   Kulttuuripalveluissa nipistetään muun muassa Astrum-keskuksen perusnäyttelyn rakentamisen rahoja ja Leirisalo aiotaan lakkauttaa.

Kiikalan ja Muurlan kirjastot pysyvät, mutta ne aiotaan hoitaa yhteisen työntekijän voimin ja aukiolot sopeuttaa sen mukaan.

Jaa artikkeli: