Skip to main content

Säiliöauto nurin kantatiellä, Kiskonjokeen 7000 litraa öljyä

Ajoneuvoyhdistelmän nostotöitä valmisteltiin aamupäivällä.Kantatie 52:lla Perniön eteläpuolella sattui varhain aamulla rekan ulosajo, jonka seurauksena Kiskonjokeen on päässyt lämmitysöljyä noin 7000 litraa.

Öljylastissa ollut säiliöauto ajautui ojaan ja sekä vetoauto että perävaunu kaatuivat käytännöllisesti katsoen Kiskonjoen penkalle. Vasta aamun kuluessa selvisi, että säiliöistä on päässyt öljyä luontoon.

Tapahtumapaikalta öljyä on imetty. Päivystävä palomestari Mika Kontio kertoo, että öljyä on päässyt myös joen jään alle ja sitä on havaittu joessa ainakin 300 metrin päässä onnettomuuspaikalta. 
-Kauempanakin on tehty hajuhavaintoja, Kontio kertoo.

Pelastuslaitos sai iltapäivän aikana alajuoksulle öljypuomituksen tehtyä kahteen kohtaan. Suunnitelmissa oli vielä ennen pimeää käydä siivoamassa niistä öljyt.
-Akuutti torjunta on hyvällä tolalla ja pimeän tultua toimet pannaan tauolle.  Jääkansi on tässä se iso hankaluus öljyntorjuntatöissä, toteaa Kontio.

Myös WWF tarjosi apuaan öljyntorjuntaan.
-Tässä vaiheessa kiitimme kauniisti tarjouksesta. Jää on joessa vahva. Palataan WWF:n kanssa asiaan keväämmällä, jos näyttää siltä että öljyä on rannoilla, Kontio sanoo.

Paitsi jokea, tarkastellaan huomenna myös tienpenkkaa.  Perjantaina selvitetään muun muassa, miten paljon öljyä maaperään on päässyt ja millaisia toimia sen siistiminen vaatii.

Onnettomuus sattui ennen aamuviittä. Liikenne saatiin aamupäivällä kulkemaan toista ajokaistaa pitkin.  Henkilövahinkoja onnettomuudessa ei ole sattunut.

  Iltapäivällä neljän aikaan liikenne kantatiellä oli poikki rekan noston takia.

Juttua muokattu klo 10.59: lisätty kuva ja tieto öljyn määrästä.
Klo 11.42 lisätty palomestarin kommentit.
Klo 16.29. päivitetty liikennetilanne ja tieto öljyn leviämisestä jokeen.

 

Jaa artikkeli: