Skip to main content

Särkisalossakin oltiin olympiatähtiä vuonna 1952

Meripirtin kentällä oli lauantaina  Särkisalopäivän juoksukisojen ansiosta vilskettä.  Kaukassalon Urheilupoikia vuonna 2012: vasemmalta Veikko Vuorijoki, Ilkka Wikström, Raimo Rannikko, Pekka Bastman, Seppo Willgren ja Heikki Bastman.
Niin oli myös 60 vuotta sitten.  
– Joka ilta oli väkeä urheilemassa, muistaa Raimo Rannikko.
Yksi vakioporukka oli koko joukko Kaukassalossa asuvia koulupoikia, Rannikko  yhtenä heistä.
Aina tilaa kisailemiseen ei tahtonut vanhemmilta urheilijoita jäädä, ja pojilla syntyi ajatus:  asian laita varmasti helpottuisi,  jos pistettäisiin pystyyn urheiluseura.  
Niin myös tapahtui: Kaukassalon Urheilupojat perustettiin ja syntymäpäiväksi on nyttemmin kirjattu Helsingin olympialaisten alkupäivä, 19. heinäkuuta.  Kuusikymmentä vuotta tuli näin täyteen viime viikolla.

Olympiakesänä kisoja seurattiin Särkisalossakin tiiviisti.
– Radiosta kuunneltiin kisoja ja luettiin lehdet. Kyllä me kaikki olimme mielestämme olympiaurheilijoita vähintään, naurahtaa Rannikko.

– Mahtaisivatko nykyajan lapset urheiluseuraa perustaa.   Nykyään on paljon kaikkea, mutta se on kovin valmista, miettii Rannikko.
– En sano, että me olisimme sen parempia olleet kuin tämän päivän lapset.  Nykyään lasten tietomäärä on ihan muuta kuin meillä oli.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: