Skip to main content

Särkisalon uimakoulussa sauna tulee tarpeeseen

Alkeistyhmäläiset aloittivat uimakoulun leikkimällä styroxpötkylöillä Janita Kujanpään ohjauksessa.

Särkisalon uimakoulussa Klippulassa hytistiin kylmässä maanantaina. Sauna tuli todella tarpeeseen, sillä ilman lämpötila oli alle 15. Merivesikään ei tainnut sen lämpimämpää olla, vaikka vesilämpömittari puuttuikin. Muutama pienimmistä lapsista ei uskaltautunut ollenkaan veteen.
Juuri saunan puute aiheutti sen, että Särkisalon Urheilijat päätti siirtää uimakoulun pois Meripirtin rannasta.
– Viime vuonna Meripirtin rannassa jouduimme peruuttamaankin yhden päivän uimakoulun, koska myrskysi niin kovaa, muisteli uimaopettaja Janita Kujanpää.
Kujanpään mukaan veteen uskaltautuminen on kiinni myös lasta saattavien vanhempien ja isovanhempien asenteesta.
– Jos vanhemmat taivastelevat kylmyyttä, niin lapsetkin menevät siihen mukaan, tietää Kujanpää.
Uimakoulu Särkisalossa on kuitenkin hyvin suosittu, lapsia on mukana kaikkiaan 36. Alkeisryhmiä on kaksi, ja omat ryhmänsä on myös alkeisuintitaidon omaaville sekä kandidaatin tutkintoa tavoitteleville.

Vakituisesti Särkisalossa asuvien lisäksi mukana on myös paljon kesäasukkaita. Yksi heistä on Espoossa asuva vasta viisivuotias Emil Lehnhoff.
– Emilin isosisko Anni oli jo viime vuonna Meripirtin uimakoulussa ja oppi uimaan. Nyt hän osallistuu täällä edistyneempien ryhmään. Kiva, ettei tarvitse Espoossa alkaa uimakoulua etsiä, kertoi äiti Elli Lehnhoff.
Elli Lehnhoffin vanhemmat asuvat Särkisalossa, ja perhe viettää paljon aikaa paikkakunnalla varsinkin kesäisin.
Särkisalon Urheilijat pyrkii pitämään uimakoulun kustannukset lapsille kohtuullisina. Uimakoulua onkin tukemassa useita särkisalolaisia yhdistyksiä. Nyt kukin lapsi maksaa uimakoulusta 20 euroa, kun muuten hinta olisi paljon korkeampi.
– Kaikki rahat menevät sellaisenaan uimaopettajan palkkaan, sanoo uimakoulun käytännön asioita järjestellyt Tiina Salminen.
Seitsemänvuotias Riikka Degert tuli ensimmäistä kertaa uimakouluun.
– Osaan jo kroolata, uida selkää ja sukeltaa. Kerran uimassa ollessani jouduin veden alle ja pelkäsin että hukun. No en hukkunut, mutta opin samalla sukeltamaan, Riikka kuvaili.
Riikkaa ei kylmyys pelottanut.
– Tiedän, että merivesi voi olla kylmää. Olen käynyt uimassa täällä Särkisalossa jo aiemmin tänä vuonna ilman saunaa.
Pienimmät lapset aloittivat uimakouluviikkonsa leikin varjolla. Värikkäät stryroxpötkylät olivat hevosia, joilla lapset ratsastivat ottaen kiinni keltaisia muovikruunuja. Uimakoulu jatkuu perjantaihin saakka.

Jaa artikkeli: