Skip to main content

Riikka Niittonen tuo huoneet kunnantaloon

Riikka Niittosen Huone-maalaukset vievät katsojan sisätiloihin, menneiden vuosien tunnelmiin.Suuressa maalauksessa on jotain odottavaa. Kalustuksen perustella ollaan muutaman vuosikymmenen takana arkisessa ympäristössä.
–Se tulee pitkälti omasta elämästä, harrastan retrosisustusta ja vintagea, naurahtaa Riikka Niittonen.

Perniöläissyntyinen Niittonen on kunnantalon joulukuun taiteilija. Niittonen on jatkanut siitä, mihin hän Kuori-sarjassaan jäi. Kuori tutki maailmaa pinnalla ja pinnan alla ja pohti, mitä sen alla voisi olla. Nyt aluillaan oleva Huone-sarja vie valoisiin, lähes tyhjiin tiloihin. Niittonen sanoo, että häntä kiehtovat pysähtyneisyys ja tietynlainen ajattomuus. Huone-sarjan maalaukset ovat lähes elokuvallisia.

Kunnantaloon tulee toistakymmentä työtä, mutta sitä, millaiseksi Huone-sarja muodostuu, taiteilija ei vielä uskalla luvata.
–Jossain kohdassa sen huomaa, että nyt tämä teema ehtyy. Toisaalta siihen voi sitten myös myöhemmin palatakin.

Vuonna 1984 syntynyt Niittonen on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2011. Hän opettaa kuvataidetta Halikossa ja on toiminut muun muassa Salon taiteilijaseuran puheenjohtajana. Yksityisnäyttelyitä on kertynyt ansioluetteloon vielä vähemmän kuin yhteisnäyttelyitä.
–Siinä olisi yksi voitto, että saisi töitä esille myös pääkaupunkiseudun isoihin gallerioihin. Mutta kilpailu on valtavan kovaa.

Maalausten lisäksi Niittonen tuo kunnantalolle suunnittelemiaan ja toteuttamiaan Kolme polvea-koruja. Metallilusikat ovat korujen runko, kuva-aiheina ovat muun muassa vanhat valokuvat. Suurten Huone-sarjan maalausten lisäksi esille tulee pienempiä Fighters-maalauksia.

Näyttely avataan sunnuntaina ja se on avoinna loppiaiseen asti.

Jaa artikkeli: