Skip to main content

Revyyn lavasteissa vaatetta pinkistä puuhkasta pingviiniin

Vappukukkia, olkalaukkuja, kimalletta ja karvamyssyjä. Minna Nieminen on valinnut toimintakeskuksen varastoista jos jonkinlaista lavastuskäyttöön.–Eikö ole kamala tai ihana, nauraa Minna Nieminen ja nostaa rekin päältä pinkin puuhkan kaulalleen.

Samalla rekillä on huopahattua, mehiläistenhoitajan suojapäähinettä, vieressä kypäriä ja kipparinlakki. Jonon jatkona on poplareita, nahkatakkeja, pingviiniasu, iltapuku ja jos vaikka mitä. Vieraan mieleen tulee, että esillä olevilla vaatteilla ja asusteilla lavastaisi teatterinäytöksen jos toisenkin.
Tarkoitus tässä tapauksessa onkin lavasteina toimiminen. Perniön kunnantalon teatteristudiossa on harjoiteltu revyytä Johan on kirppis. Ensi viikon torstaina esitettävä musiikkipitoinen näytelmä luo katsauksen kuluneen vuoden tapahtumiin kuten Perniön kirkonkylän kävelysiltahaaveisiin, sokerijuurikkaaseen, kansallispuistoon ja muihin aiheisiin.
Sekä tietysti rakkauteen ja kierrättämiseen, johon lavastuskin viittaa.
Minna Niemisen leipätyö on kehitysvammaisten toimintakeskuksessa, ja lavasteiksi tuodut tavarat ovat peräisin toimintakeskuksen varastoista.
–Meille tuodaan ihan mahdottomasti tavaraa laidasta laitaan, kertoo Nieminen.
–Kun vaari muuttaa vanhainkotiin, voidaan muuttokuorma tuoda meille ja moni vielä vähän häpeilee, että otatteko tällaista.

 Lavasteiksi asti tavara päätyy tosin harvemmin, mutta muuhun uusiokäyttöön kyllä. 
Johan on kirppis-revyyssä tapahtumien ympäristönä toimii nimenomaan kirppis, ja esitysten jälkeen tilassa avataan oikea kirppari. Kunnantalossa toimi aiemmin kirpputori, mutta varkauksien takia toiminta pistettiin tauolle. Nyt kirppari perustetaan teatteritilaan ja sen valvontaan panostetaan.

Revyy esitetään torstaina 27.10. klo 18 ja 20.
Lippuja voi ostaa kunnantalon kahvilasta.

Jaa artikkeli: