Skip to main content

Ravintolapäivä rantautui eteläiseen Saloon

Lauantaina järjestetään yhdeksäs Ravintolapäivä Suomessa. Yhden päivän pop-up –ravintolan perustaa yli tuhat yrittäjää ympäri maan.  Eteläisessä Salossa niitä on ainakin kolme.

Teijo-torilla poronkäristystä ja perunamuusia tarjoaa Hilma Mattila.
– Olin ravintolayrittäjä 7 vuotta sitten, siksi halusin osallistua.
Mattila osallistui myös viimeksi viime vuoden helmikuussa järjestettyyn ravintolapäivään. Silloin kävijöitä oli paljon ja ravintoloitakin Teijo-torilla kaksi. Ravintolan lisäksi kirpputori laittanee ihmisiä liikkeelle.

Perniön keskustassa Susanna Manelius tarjoilee lohikeittoa ja saaristolaisleipää.
Maneliuksella oli viime kesänä puutarhakahvila, josta innostuneena hän haluaa tarjota ruokaakin.
– Näin televisiosta ohjelman, jossa kerrottiin Ravintolapäivistä ja ajattelin kokeilla, miten perniöläiset ottavat sen vastaan.
– Mikäli kävijöitä riittää, aion osallistua uudelleenkin.

Myös Tuohitun kyläyhdistys kantaa kortensa kekoon. Ravintolapäivästä saadut tuotot menevät yhdistyksen toiminnan ylläpitämiseen. Kylätuvalla saa muun muassa pastanttipuuroa ja uunista vedettyä possua.

Ravintolapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011. Tämän jälkeen Ravintolapäivinä on ruokailtu yli 3000 ravintolassa yli 40 maassa. 

Jaa artikkeli: