Skip to main content

Rafael Saifulinin Onni-veistos paljastettiin

Kiskolaisen kuvanveistäjän Rafael Saifulinin Onni-veistoksen paljastustilaisuus järjestettiin juhlavin menoin keskiviikkona Salon kaupungintalolla.
Vastaanottajan puolesta kiitossanat lausunut vs. kaupunginjohtaja Lauri Inna toivoo, että veistos toisi nimensä mukaisesti onnea Salolle ja sen asukkaille sekä antaisi kaupungin työntekijöille ja päättäjille viisautta sekä kykyä katsoa kauas tulevaisuuteen.
Hänen mielestään taidehankinnat antavat ainutkertaisuutta nykypäivän teolliseen rakentamiseen. Tämä pätee myös Saksassa 2006 valmistuneeseen Saifulinin taideteokseen, joka sai paraatipaikan läheltä kaupungintalon pääsisäänkäyntiä.
– Onni-veistos sopii omasta ja myös monen muun mielestä saumattomasti juuri tähän paikkaan, ja tuntuu siltä kuin se olisi ollut tässä aina, Inna intoili.
Pronssiveistoksen Salon kaupungille lahjoitti niinikään KIskossa asuva Jukka Helkama. Veistoksen arvo jalustakivineen on 50 000 euroa.
– Sen lisäksi, että veistoksen lahjoittaja on halunnut muistaa kotiseutuaan Suomen itsenäisyyden juhlavuonna, on lahjoittaja halunnut myös kiinnittää huomiota maahanmuuton ja kotouttamisen merkitykseen, kiitteli Inna.
Rafael Saifulinin Minun Kiskoni -näyttely on auki Kiskon kivimakasiinissa 9. heinäkuuta saakka tiistaista sunnuntaihin klo 13-17.

Jaa artikkeli: