Skip to main content

Purkutyöt aloittivat kenttäremontin Perniössä

Juoksuradan reunukset irtosivat konevoimalla kevyesti.  Puikoissa on Jari Rauniomaa.Seudulla on käynnissä urheilukenttien remonttiaalto. Särkisalossa laskettiin viime viikolla talkoilla uutta siirtonurmea kentälle, Kemiössä Amospuiston uusittu kenttä alkaa myös olla valmis ja Salon uusi keskuskenttä vihittiin käyttöön lauantaina. 

Viimeisimpänä joukkoon liittyy Salon kaupungin ylläpitämä Perniön keskuskenttä, jonka kunnostus aloitettiin vanhojen rakenteiden purkutöillä tällä viikolla.
Heti kärkeen irrotettiin kenttää kiertävät puureunukset, jotka uusitaan. Samoin uusiksi menevät muun muassa hyppy- ja kuulantyöntöpaikkojen reunukset ja esimerkiksi pituushyppypaikkojen hiekkalaatikot.

Järeimmät toimenpiteet tehdään suorituspaikoilla ja juoksuradan toisessa päässä: suorituspaikkojen pohjat ja pinnoitteet uusitaan. Juoksuradan pohjoismutka ja korkeushyppypaikka kaivetaan auki.
–Se on routinut ja pinta halkeillut. Ilmeisesti pinnan alla on vanhoja salaojia, jotka ovat pettäneet. Uusitaan nyt rakenteita niin, että uusi pinnoite ei ole heti parin vuoden päästä halki, toteaa liikuntapaikkamestari Marko Mäkinen.

Huoltorakennukseen ei nyt kajota.
–Se on sitten toinen projekti, mutta rakennus palvelee tyydyttävästi parhaillaankin, Mäkinen toteaa.

Aluehallintovirasto myönsi kenttäremontille 30 000 euron avustuksen kesäkuussa. Koko remontin kustannusarvio on 120 000 euroa.
–Ajatus on, että tämä remontti antaa kentälle taas toistakymmentä käyttövuotta lisää.

Korjaustöiden takia kenttä on poissa käytöstä tulevan syksyn ajan.

 

Jaa artikkeli: