Skip to main content

Puimamies pisti tiistaina juoksuksi

Tauko puintitöihin; Mika Örri kippaa kuorman syysvehnää kuivuriin.Mika Örrillä piti tiistaina kiirettä; puimurilta traktoriin ja siitä kuivurille menivät sananmukaisesti juoksujalkaa. Aikeena oli ehtiä vielä kuorman kippaamisen jälkeen takaisin puintitöihinkin.
–Satelliittikuvasta katsoin, että taivaalta olisi kohta terveisiä tulossa. Olisi nyt tämä päivä ollut poutaa, niin olisi päästy aikatauluun. Vilja kuitenkin valmistuu, vaikka sataisi vettä ja sillä päivät ovat nyt täynnä, toteaa Örri.

Tiistaina puitavana oli syysvehnä. Ensimmäisten joukossa pelloille ehättänyt viljelijä tutkaili satoa kohtalaisen hyvillään.
–Määrällisesti vaikuttaa hyvältä, mutta laadusta tietysti tiedetään varmasti vasta analyysien jälkeen. Silmämääräisesti jyvä näyttää hyvältä.
Enemmän tiistaina huoletti ohra, joka on monin paikoin laonnut.
–Puitua se saadaan, mutta jyvät voivat olla pieniä, puntaroi Örri.

Yhtä lailla kuin Kaukurintien varressa katseltiin taivaalle Laukassa, missä Teemu Erjala oli juuri jatkamassa puintihommia. Tiistaina ohjelmassa oli siemenherneen puintia säävarauksella.
–Sitten se on heti seis, jos tihuttaa vettä. Herneenvarresta tulee niin nihkeä, että se ei tahdo mennä läpi, Erjala kertoo.
Ennen hernettä Erjala pui rukiita.
–Kosteusprosentti siinä oli vähän korkea.
Erjala arveli, että laatu voi olla kohtalaisen hyvä. Varmuuden antavat näytteet olivat tiistaina vasta lähdössä laboratorioon.

 

Jaa artikkeli: