Skip to main content

Muutama viikko sitten Perniön Urheilijoiden koripallojaosto sai tietää, että nyt on 1-divisioonapaikka saavutettu.

Koripallojaoston puheenjohtaja Pekka Leikkonen sanoi sarjapaikan tuovan Perniöön ammattilaisemman koripallon lisäksi positiivista energiaa. Salon taloudellisten paineiden alta ponnistava Perniö tarvitsee nyt hyviä uutisia.

Koripallo on Suomessa marginaalinen laji, jos sitä vertaa esimerkiksi jääkiekkoon. Marginaalisenkin urheilulajin sarjapaikka nostaa Perniön mainetta urheilupaikkana. Samalla kuin maine nousee, nousee myös paine. Kotikentän pitäisi olla sellaisessa kunnossa, että siellä pystytään sekä pelaamaan että katsomaan pelejä miellyttävällä tavalla.

Mutta eikö hyvällä energialla ja omilla pelaajilla ole yksinään mahdollisuuksia voittoihin? PeU ja Salon Vilpas pestasivat amerikkalaisen Renado Parkerin riveihinsä. Tuoko amerikkalainen koripalloenergia tänne niin paljon puhtia, että sillä kurotetaan voittoon asti?

Voittoahan kaikki urheilujoukkueet tavoittelevat. Vai riittääkö perniöläisille yrittämisen onni?

Ykkösdivari on sarjoissa seuraavana heti Korisliigan jälkeen. Seuraava saavutettava aste Perniön mieskoripalloilijoilla Korisliiga, jossa Salon Vilpaskin pelaa. Sinne pääsystä Perniön koripalloilijat voivat vielä vasta haaveilla.

Mikäli Korisliiga jossain vaiheessa saavutettaisiin, se nostaisi perniöläisten paineita sekä joukkueen että hallin osalta. Myös sarjamaksu nousisi sellaisiin lukemiin, että perniöläisillä ei liene siihen lähitulevaisuudessa mahdollisuuksia, jollei sopivia yhteistyökumppaneita löytyisi.

Korisliiga-paikkaa ei tarvitse vielä miettiä. Katsotaan ensin, kuinka meidän pojille käy ensimmäisenä pelikautena.

Onnea, meille kaikille.

Jaa artikkeli: