Skip to main content

Pokémoneja löytyy jo Perniöstäkin

Toriboksin edestä löytyi Drowzee-niminen Pokémon.Uusi Pokémon Go -peli on saavuttanut suursuosion kaikkialla maailmassa, vaikka sen julkaisusta on vierähtänyt vasta viikko.
Pelin palvelimet ruuhkautuivat saman tien, ja virallista julkaisua on useissa maissa jouduttu lykkäämään. Näin on käynyt myös Suomessa, jossa pelin pitäisi ilmestyä viimeistään lähipäivinä sovelluskauppoihin.
Muutaman mutkan kautta peliä on kuitenkin voinut jo pelata Suomessakin. Perniönseudun Lehden toimittaja testasi peliä Perniön kirkonkylän keskustassa. Totta se on: Pokémon-hahmoja voi napata täälläkin.
Pelin idea on se, että se paikantaa pelaajan älypuhelimen GPS-signaalin avulla. Kartalla näkyy kohteita, joista löytyy Pokémoneja, ja kävelemällä niiden luo voi taskuhirviöiksikin kutsuttuja hahmoja napata itselleen virtuaalisella Poké-pallolla.
Kirkonkylän Siwa näyttää toimivan Pokémon-salina, jossa pidemmälle ehtineet pelaajat voivat haastaa salin johtajan. Kirjasto toimii Poké-stoppina, josta saa lisää Poké-palloja.
Peli on maailmalla aiheuttanut jo lukuisia vaaratilanteita, kun pelaajat eivät kiinnitä huomiota ympäristöönsä, vaan juoksevat sokkoina haluttujen hahmojen perässä. Viimeistään pelin virallisen julkistamisen myötä tähän voidaan joutua varautumaan Suomessakin.

Jaa artikkeli: