Skip to main content

Poijun kävijämäärä tuplaantui

Särkisalossa nuorisotilan käyttö on harvinaisen vilkasta. Kun vuonna 2012 kävijöitä oli keskimäärin 13 illassa, on tänä vuonna luku ollut 29.
Nuorisotila muutti Särkisalokotiin vuoden 2015 alussa.
–Luku hipoo varmasti valtakunnan ennätystä, jos kävijämäärä suhteutetaan lasten lukumäärään, kehaisee nuorisopalvelujen esimies Johanna Paananen.

Perniössä kehitys on ollut tasaisempaa; Narikassa oli kävijöitä iltaa kohti vuonna 2012 noin 43, tänä vuonna 36.
Tiedot käyvät ilmi nuorisopalveluiden teettämästä selvityksestä.
Selvityksen takana on opetuslautakunnan puheenjohtaja Sanna Lundström, joka katsoi jättämässään lautakunta-aloitteessa, että nyt on oikea aika selvittää järjestelmällisesti, mitä tarpeita kaupungissa nuorisotiloille on.
–Selvityksessä tulee erityisesti arvioida Steissin tulevaisuus ja alueellisten nuorisotilojen tarve, hän toteaa aloitteessa.

Poiju ja Narikka ovat kaupungin ylläpitämiä, lisäksi on viisi nuorisotilaa, joita ylläpitävät yhdistykset. Yksi näistä on Teijolla, ja näiden toimintaa puolestaan tarkastellaan keväällä.
–Aikataulu oli tiukka ja siksi nämä jätettiin nyt selvityksen ulkopuolelle. En kantaisi suurta huolta, Teijollakin käyttö on vilkasta ja yhdistysten kanssa tehdyt sopimukset ovat kaupungille edullinen tapa pitää nuorisotila auki, Paananen sanoo.

Toisaalta kaupungin tiloistakaan ei vielä tehty päätöksiä; lautakunta lähetti selvityksen ennen joulua uudelleen valmisteltavaksi. Eteläisestä Salosta nuoria edustavat työryhmässä Särkisalosta Elli Virpo, Perniöstä Sauli Siltanen ja Kiskosta Minttu Jurmu. Nuorisotiloja on Salossa paljon, kuusitoista, kun esimerkiksi 54 000 asukkaan Kotkassa tiloja on vain neljä.

 

Jaa artikkeli: