Skip to main content

Kemiössä puhuttiin tiistaina tuulivoimasta, puolesta ja vastaan.

Suuri ihme ei ollut, että asia saarella kiinnostaa:  suunniteltu tuulivoimarakentaminen on varsin mittavaa ja on helppo uskoa, että se aiheuttaa tuntemuksia niin ympärivuotisissa kuin vapaa-ajanasukkaissakin.

Ottamatta kantaa suunnitellun rakentamisen määrään ja sijoittumiseen, on tiistain tilaisuutta kehuttava. Paikalle oli saatu esimerkiksi melualan asiantuntijoita ja suunvuoro ja mahdollisuus kysymiseen pyrittiin antamaan monelle.  Samantapainen tilaisuus on mietitty järjestettäväksi myöhemminkin keväällä.

Tiistaina tuulivoimaa kohtaan koetut pelot tai myönteiset odotukset joko lievittyivät tai vahvistuivat, mutta toivottavasti perustellusti.
Tälle on tarpeensa, tuulivoimasta puhutaan edelleen paljon tunnepohjalta tai hatarin tiedoin.  Kun saatavilla  olevaa tietoa tuodaan melkeinpä kuntalaisten kotiovelle kuultavaksi, ollaan oikealla tiellä.   Tiedottaminen antaa hyvän selkänojan asiaan suhtautumiselle, onpa se myönteistä tai kielteistä.

Asia on parhaillaan ajankohtainen myös eteläisessä Salossa ja Tenholan laidalla.

Pienempi paha

Salossa on saatu  yt-neuvottelut purkkiin.  Esityksen mukaan kaupunki lomauttaa tänä vuonna työntekijöitä 13 päiväksi tai vaihtoehtoisesti työntekijät voivat ottaa palkattomia vapaita.

Yksituumaisuutta neuvottelujen päättyminen ei tarkoita, kaupunginhallitukseen on jo tulossa demarien, vihreiden ja vasemmistoryhmän vaihtoehtoinen esitys säästöjen kerryttämiseksi.

Henkilöstösäästöistä puhuttaessa valittavana ei useinkaan ole kuin huonoja vaihtoehtoja.   Pahoista pienin lienevät kuitenkin vapaaehtoiset vapaat:  ne toki kirpaisevat työntekijän kukkaroa, mutta sallivat edes pienen mahdollisuuden järjestellä töitä niin, että kuntalaisen kannalta tärkein eli palvelu ei kärsi mahdottomasti.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, minkä linjan Salon kaupunginhallitus asiaan maanantaina ottaa, ja onko vaihtoehtoiselle esitykselle ymmärtäjiä.

Jaa artikkeli: