Skip to main content

Pimeän peitto raottuu -tapahtumassa luontoa, musiikkia ja vanhoja elokuvia

Perniönjoen ympärille kehiteltyä Pimeän peitto raottuu- tapahtumaa vietetään lauantaina.   Lauantaina saa vaikka sataa: Saurun koulun pihalla tehtiin soittajille sadesuojaksi pajumattoja tiistaina.

Tapahtumien pääpaino on Perniön asemaseudulla, lisäksi seikkaillaan jokilaaksossa kirkonkylän pohjoispuolella ja kirkonkylälläkin.

Lauantain ohjelma alkaa kello 11.30, kun Korjärventieltä lähdetään Hannu Kulmalan johdolla Kylämäen lehdon luontopolulle.
Puoliltapäivin pidetään aseman päiväkodin pihassa neppiskisaa ja samaan aikaan opetellaan Leena Muurin johdolla ruokomaton kudontaa Lainamakasiinin kupeella.

Puoli yhdeltä voivat halukkaat lähteä kirkolta kohti asemaa polkien, pyöräretkeä vetävät Pirjo Niittonen ja Juhani Vuorisalo.
Kello kahdestatoista kolmeen tuunataan polkupyöriä käsityökeskuksella.

Kello 13 voi nähdä, miltä näytti perniöläinen elämänmeno vuosia sitten. Otso Lapila esittää lyhytelokuvia Perniöstä: Timo ja Tarja Lapilan kolmen elokuvan lisäksi nähdään Sirkka Karimon kuvaama “Suuri tulva” vuodelta 1966.

Puoli kolmelta soittavat Gildas Hoessau ja Heviosso-rumpubändi joen rannassa Saurun koulun liittymän paikkeilla.  Neljältä lähdetään luontoretkelle Jarmo Markkasen kanssa aseman sillan kohdalta.  Samaan aikaan aloitetaan toinen elokuvaesitys.

Avoimet ovet ovat koko päivän ajan niin Pyynpivossa kuin Galleria Levolassakin, missä pidetään myös nukketyöpajaa.  Sampsa Sarparannan ateljeehen voi tutustua, samoin Kajanteen kirpputoriin ja Maurin makasiiniin kuin myös kahvila Opaliinaan. Aseman päiväkodissa on esillä muun muassa Kenneth Strömbergin valokuvia asemalta 60-70-luvuilta.

Jaa artikkeli: