Skip to main content

PeU:n miesten kausi kokonaisuutena onnistunut

PeU:n kausi päättyi kahteen otteluun Tampereen Pyrintöä vastaan. Valkopaidoista lähinnä Jesse Räikköläinen ja Juho-Kusti Räsänen.PeU-Basketin koripallokausi päättyi kahteen tappioon Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueelle I-divisioonan nousukarsinnoissa.
Päävalmentaja Tommi Sainio ei tappioita murehtinut, vaan osasi iloita kokonaisuutena hyvin menneestä kaudesta.
– Pyrintöä vastaan jouduimme vajaalla kokoonpanolla erinäisten syiden johdosta. Pelasimme kuitenkin kohtuuhyvää korista ja laitoimme myös Pyrinnön pelaamaan hyvin. Joukkueen suorituksista pudotuspeleissä pitää olla todella tyytyväinen vaikka ottelut päättyivät tappioon. Joukkueen pelaaminen oli tasaista ottelusta toiseen ja se on nuorilta pelaajilta erinomainen suoritus, Sainio sanoo.

Kokonaisuutena kausi I-divisioona B:ssä meni odotuksiin nähden positiivisesti.
– Runkosarjan kolmas sija oli meiltä hyvä suoritus. Nuorten pelaajien kehittyminen edellisestä kaudesta oli iso osa joukkueen voitokkaassa kaudessa. Valmentajalle helpottava asia oli joukkueen kokeneen kaartin Jussi Savolainen, Antti Rindell, Kusti Räsänen ja Sami Himberg rooli. He antoivat esimerkillään ja ohjeillaan nuorille mahdollisuuden kehittyä.

Ensi kautta ajatellen kulunut kausi antoi opittavaa myös valmennukselle ja seurajohdolle.
– Ottelumäärä muodostui aivan liian suureksi. Osalle pojista tuli otteluita miesten Korisliigassa, ykkös- ja kakkosdivisioonassa sekä A-poikien SM-sarjassa. Tästä ongelmasta pitää oppia ja ensi kauden ottelumäärä/pelaajamäärä saada järkevämmälle tasolle, Sainio miettii.

Amerikkalaisvahvistus Henry Pwono oli PeU-Basketille sarjassa todellinen kultakimpale.
Valmentaja Tommi Sainio uskoo, että mies tullaan näkemään tulevilla kausilla isommissa sarjoissa.
– Henkka on ollut meille erinomainen vahvistus. Hän on fyysisten ominaisuuksien johdosta ollut selkeästi yksi sarjan parhaista pelaajista.
Pwono jatkaa kauttaan Vilppaan harjoitusvahvuudessa niin kauan, kun joukkue jatkaa Korisliigan pudotuspelejä.

Koko analyysi painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: