Skip to main content

PeU lähtee voittamaan 1B-divisioonaa

Parketeille palannut Klaus Troberg (vas.) on yksi PeU-Basketin neljästä omasta kasvatista. Päävalmentaja Toni Nyman siirtyi Perniöön Salon Vilppaasta ja takamies Teemu Jarhio (oik.) Kaarinan Ura-Basketista.PeU-Basketin pitkä odotus päättyy, kun joukkue käynnistää viidennen peräkkäisen kautensa koripallon ykkösdivisioona B:ssä ensi sunnuntaina Tesoman komeassa Palloiluhallissa Tampereella.

Päävalmentaja Toni Nymanista huokuu kauden aattohetkillä levollisuus. Hänen suojattinsa ovat toukokuusta saakka sitoutuneet tekemään saleilla kovasti töitä, ja PeU-Basket on hyvin valmistautunut kauteen.
Joukkue on lisäksi terve sekä kapteeni Samu Kaaresvirran tulon myötä entistä monipuolisempi ja kokeneempi.

– PeU-Basket on nopea, rohkea ja periksiantamaton joukkue, jonka haluan pelaavan rajattomalla itseluottamuksella. Olisi aika hassua, jos emme olisi näistä lähtökohdista asettaneet tavoitteeksi voittaa kauden kaikki pelimme ja samalla koko sarjan, hän sanoo.


Sivustakatsojat ovat kokeneet hyvänä merkkinä sen, ettei Nymanin, kakkosvalmentaja Juhana Melkkilän ja fysiikkavalmentaja Jukka Katajan vetämissä harjoituksissa ole juurikaan hymyilty. Niissä on vitsailun sijasta keskitytty itse asiaan.
– Joukkueen vauhti ja peli-ilme ovat aivan jotain muuta kuin mihin olemme täällä Perniössä tottuneet. PeU:n koripallo on ottanut ison harppauksen ammattimaisempaan suuntaan, vaikka pelaajat eivät ole ammattilaisia, arvioi Juhana Melkkilä.

PeU-Basketin neljä omaa kasvattia ovat varakapteeni Sami Himberg, Juho-Kusti Räsänen, Klaus Troberg ja Joni Arell. Teemu Jarhio liittyi ryhmään Kaarinan Ura-Basketista.

Jaa artikkeli: