Skip to main content

Perussuomalaisten lista kasvoi pisimmäksi Perniössä

Eteläisestä Salosta lähtee kuntavaaleihin yli 50 ehdokasta.  
Entisen Perniön alueelta pisimmän listan keräsi perussuomalaiset, jonka lista on 11 ehdokkaan mittainen.  Keskusta sai Perniöstä listalleen ehdokkaita kuusi, samoin kokoomus. Demarilistalla Perniöstä on viisi ehdokasta, vihreiltä kaksi ja kd-listalta keskiviikon tietojen mukaan kaksi.

Perniön kirkonkylästä tai sen tuntumasta ehdokkaita on toistakymmentä, jos esimerkiksi Savikulma lasketaan vielä mukaan kirkonkylään.  Perniön asemalta tai asemaseudulta on ehdokkaita yhdeksän.
Teijon ja Mathildedalin alueelta on ehdokkaita demareista, kokoomukselta, vihreistä, keskustalta ja vasemmistoliitolta.
Särkisalossa on pääsaaren kokoinen tyhjiö: saarilta on ehdokkaita kaksi ja heistä toinen Kaukassalosta ja toinen Petusta. Näin koko Isoluodolta ei ole ehdokasta.  Särkisaloon laskettavalta Kuivastolta ehdokkaita on yksi.
Kiskossa puntit ovat varsin tasan:  keskustan listalla on ehdokkaita neljä, kokoomuksella kolme, samoin vihreillä. Kristillisdemokraatit, demarit ja vasemmistoliitto ovat pelissä yhdellä ehdokkaalla.

Nykyisistä alueen valtuutetuista mukaan ovat lähdössä Perniöstä demarien Pekka Kymäläinen, keskustan Tauno Kanerva, kokoomuksen Elina Suonio-Peltosalo ja perussuomalaisten Sanna Leivonen.  Särkisalosta ehdolla oleva Heikki Liede on kokoomuksen valtuutettu jo nyt.   Kiskosta jatkoon pyrkivät keskustan Ulla Huittinen, kokoomuksen Juha Punta ja kristillisdemokraattien Pertti Vallittu.

Vasemmiston kaikki ehdokkaat  Perniössä ovat Jouko Leppälahti, Tero Lindholm, Marjut Nurminen, Irma Pohjola ja Taro Turtiainen. SDP:n ehdokkaat Perniön alueelta ovat Pekka Kymäläinen, Miika Vataja, Ulla- Riitta Peijonen, Alpo Kylmäniemi ja Pia Hellström.  Keskustan listalla Perniöstä ovat Jani Mussaari, Antti Niittynen, Rebekka Ruutikainen, Tauno Kanerva, Kaj Lammervo ja Ville Lamminen.

Kokoomuksen listan Perniöstä muodostavat Matti Fontell, Mika Hjelt, Kirsi Savolainen, Stina Siikonen, Elina Suonio-Peltosalo, Juha Laurila ja Susanna Työppönen.  Vihreiden listalla Perniön alueelta ovat Marianne Bonn ja Kai Schneider. Kristillisdemokraattien Jaana Suvinen on Perniön alueelta.  
Perussuomalaisten listalla entisen Perniön kunnan alueelta ovat Leo Aho, Marko Haavisto, Sabina Haavisto, Pekka Ilander, Seppo Kettunen, Keijo Leivonen, Marjatta Leivonen, Sanna Leivonen, Sinikka Makkonen, Niko Sundholm ja Jere Sundholm.

Särkisalossa Heikki Liede on ehdolla kokoomuksen listalla ja Eija Kukkamaa perussuomalaisten, Lea Björkqvist keskustan.

Kiskossa vasemmistoliiton ehdokkaana on Kari Kyllönen, demarilistalla Tero Pulli. Keskustan ehdokkaat ovat Ulla Huittinen, Noora Hammar, Taina Koski ja Eero Havia. Kokoomuksen ehdokkaat Kiskosta ovat Harri Lehtonen, Juha Punta ja Jerina Wallius.  
Vihreiden ehdokkaat Kiskosta ovat Altti Järvenpää, Wilhelmiina Kallio ja Janar Leessaar.  
Kristillisdemokraattien ehdokkaana ovat  Kiskosta Pertti Vallittu ja Hannu Nissinen sekä Perniöstä Anne Hoikkala-Savolainen.

Kaikki ehdokkaat painetussa lehdessä
(Muokattu 5.3. Lisätty Teijon-Mathildedalin kohdalle maininta keskustan ja vasemmiston ehdokkaista.
6.3.Lisätty Juha Laurila Perniön kokoomusehdokkaisiin)

Jaa artikkeli: