Skip to main content

Perniön vuodeosastosta dementiayksikkö, koulun remonttirahat mukana talousarviossa

 

Salo investoi niukasti ensi vuonna. Noin 20 miljoonan euron investointibudjetista tietty siivu tulee eteläiseen Saloon: uuden päiväkodin rakentamiskuluihin varataan 2,7 miljoonaa euroa.
Kirkonkylän koulun peruskorjauksen suunnitteluun osoitettu 50 000 euroa on sekin mukana kaupunginjohtaja Antti Rantakokon talousarvioesityksessä, joka julkistettiin perjantaiaamuna.
Perniön vuodeosaston nykymuotoisen toiminnan loppu lähenee; esityksen mukaan osastosta remontoidaan dementiapotilaiden palveluasumisen yksikkö.

Rantakokon talousarvioesityksestä nouse esiin kaksi isompaa muutosta; hän tuo poliittiseen päätöksentekoon esityksen, jonka mukaan kaupungin ravitsemus- ja puhtaanapitotoimi voitaisiin ulkoistaa.
Muutos koskisi noin kolmeasataa työntekijää.
–Työtuntien määrä siellä on jatkuvasti laskeva. Jos palvelut järjestää ulkopuolinen yritys, se voi tarjota ylimääräistä resurssiaan muuallekin, Rantakokko perustelee.
Hänen mukaansa kyseeseen tulee avoin kilpailutus, jos palvelut päätetään ulkoistaa.

Kouluverkkoon talousarvioesitys ei nyt puutu. Apulaiskaupunginjohtaja Kai Saarimaa sivusi asiaa pohtimalla, käykö pienten, hajallaan olevien yksiköiden toiminta turhan haastavaksi, kun oppimisympäristöt muuttuvat.

Rantakokko esittää, että 4,5 miljoonaa euroa varataan osaamiskeskukseen; ajatuksena on, että entiset Microsoftin tilat ostaisi kiinteistöyhtiö, jossa kaupunki on osakkaana. 4,5 miljoonan osakehankinta on samalla ensi vuoden suurin investointi.
–Meillä on oltava keinot, joilla osaava porukka pysyy Salossa, kaupunginjohtaja sanoo.

Ensi vuoden talousarvio on 7,7 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Jaa artikkeli: