Skip to main content

Perniön päiväkotien yhdistämistä suunnitellaan

Päiväkotien määrä Perniössä voi tulevaisuudessa pienentyä.

Perniönseudun Lehti on saanut  haltuunsa sivistystoimessa virkamiestyönä tehdyn selvityksen,   jonka mukaan ainakin Vuorilinnan ja Pesän yhdistämistä voidaan miettiä,  mahdollisesti myös Aseman päiväkodin kohtaloa.   
–Kyseessä on aivan alustava esitys, johon olen halunnut tuoda vaihtoehtoja mietittäväksi.  Ennen kuin asia tulee päätöksentekoon,  voi mukaan tulla vielä lisääkin vaihtoehtoja,  korostaa varhaiskasvatusjohtaja Leila Hoikkala.

Yksi selvityksen vaihtoehdoista on  ainakin Vuorilinnan ja Pesän päiväkotien yhdistäminen kokonaan uusiin, vuokrattaviin tiloihin.  Käytännön esimerkiksi Hoikkala nostaa esityksessään paikallisen Teijo-Rent-konseptin käyttämisen. Tällöin kaupunki voi vuokrata tilat aluksi ja lunastaa ne myöhemmin itselleen. 
Näin sekä Vuorilinna että Pesän huoneisto päätyisivät mahdollisesti myyntilistalle.

Leila Hoikkalan mukaan sekä Vuorilinnassa että Pesän tiloissa on epäkohtansa, joiden vuoksi niiden jatkoa on mietittävä.  Pulmia on sekä sisäilmassa että itse tilajärjestelyissä.
–Pesäkin on tehty aikanaan väliaikaistilaksi, hän muistuttaa.
–Tavoitteena on, että tilat olisivat lapsille ja henkilökunnalle terveelliset ja asianmukaiset.

Aseman päiväkodista ei hänen mukaansa ole kuulunut tietoja sisäilman pulmista, eikä se ole erityisesti tapetilla.  Hoikkala toteaa, että jos  päätetään hankkia päiväkodin käyttöön uutta tilaa, on Aseman jatkoa etenkin mietittävä.
– Jos korjataan tilat vanhaan rakennukseen, Asema ei ole niin vahvasti mukana pohdinnassa.

Pesän ja Vuorilinnan tiloista kaupunki maksaa  vuokraa parhaillaan vuodessa noin 59 000 euroa joko sisäisinä vuokrina tai yksityiselle vuokranantajalle.

Jaa artikkeli: