Skip to main content

Perniön naiset syttyivät jalkapalloon

Naiset pistävät pallon liikkeelle Melassuon kentällä maanantaisin. Porukkaa riittää joukkueiksi asti, mutta mukaan mahtuu vielä lisääkin pelaajia. –Jalkapallo on aina mukavaa, huikkaa Kaisa Villa ja lähtee pallon perään Melassuon tekonurmella.
Naisten maanantainen kuntofutis on alkamassa ja viisitoista naista lähtee pelaamaan ihan tosissaan.
–Ei sitä muuten tulisi niin juostua, ellei se pallo siinä jaloissa veisi mukanaan, kuvailee Johanna Mussaari jalkapallon hyötyjä.
–Ensimmäisellä kerralla meitä oli kymmenen, seuraavalla kerralla yli kaksikymmentä, kertoo Johanna Skarp, kuntofutiksen äiti.

Skarp on paluumuuttaja ja pelannut kouluaikoina tyttöjoukkueessa samoin kuin moni muukin maanantaina kentällä hikoillut.
–Kyselin viime keväänä Karjusen Pasilta, joka aikoinaan valmensi joukkuettamme, onko täällä ”mammafutista”.
Karjuselta tuli keväällä viesti, että kiinnostuneita on, muun muassa hänen valmentamiensa poikajoukkueiden äitejä.
–Omia vanhoja joukkuekavereita ja kuntoilijoita, jotka etsivät vaihtoehtoa lenkkeilylle. Sitten pistettiin lehteen ilmoitus.

Skarp tähdentää, että joukkoon voi tulla rohkeasti mukaan vaikka laji olisi vieras, tärkeintä on into.
Melassuolla pelataan maanantaisin 18.30. Kentällä aloitetaan verryttelyllä ja venyttelyllä, jonka joku porukasta vuorollaan vetää.

Toinenkin kuntolaji on aloitettu, Melassuolla pelataan sunnuntaisin pesäpalloa samassa hengessä kuin jalistakin. Johanna Skarp kehottaa mukaan siihenkin.
–Ettei se kuivu kokoon ennen kuin ehtii alkaakaan.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

 

Jaa artikkeli: