Skip to main content

Perniön museosta halutaan kehittää Salon ykkönen

Anette Ahlqvist sai kesätyön Perniön museosta.  Nurkkahuoneeseen sisustettiin museon 80-vuotispäivien kunniaksi K.F. Kaarlosen työhuone.  Kaarlosen vanhojen esineiden kokoelma toimi aikanaan museon pohjana.Perniön museosta halutaan kehittää Salon kulttuurihistoriallinen kärkimuseo. Vetovastuussa kehitystyössä olisi Salon historiallinen museo ja yhdistykset olisivat mukana.
Salon vapaa-ajanlautakunta päätti museoiden suuntaviivoista viime viikolla. Pohjalla on kulttuuripalvelujen yhdessä yhdistysten kanssa tekemä esitys.
–Mitään ei tapahdu yhdessä yössä. Seuraavaksi pitää istua alas ja pistää asiat tärkeysjärjestykseen, sanoo Salon historiallisen museon intendentti Mia Juva.

Perniön museossa on Salon museoiden suurin kokoelma: noin 21 000 objektia ja tuhat nidettä arkistoaineistoa. Vastaavasti esimerkiksi Meritalossa objekteja on alle 7000.
–Perniön museo on omintakeinen tapaus siksikin, että se on museoksi rakennettu, Juva toteaa.

Perniön museolle väläytellään jatkossa jopa päivittäisiä aukioloja kesäaikaan.
Toisaalta esimerkiksi kehitystyöhön, joka toteutaan museoammatillisesti, ei saatane kaupungilta henkilöresurssia, todetaan suunnitelmassa. Näin ulkopuolisen projekti-tai hankerahoituksen hankkiminen on yksi vaihtoehto.  Perusnäyttelyä aiotaan uusia ja mahdollisesti myös täydentää muualta tuotavilla esineillä.
Työryhmä painottaa sitä, että siirtojen on oltava vapaaehtoisia.
–Tietyn alueen esineistön arvo on juuri siinä, että ne ovat sillä alueella, Juva korostaa.

Jaa artikkeli: