Skip to main content

Perniön lukion oppilasmäärä laskee

Perniön lukioon hakeneet ysiluokkalaiset Veera Virtanen, Mia Lindroos ja Kasper Peltonen hakevat Perniön lukioon. Jatkosuunnitelmiensa suhteen he saivat  opastusta opinto-ohjaaja Markku Kaartiselta.  Perniön lukion opiskelijamäärä laskee ensi syksynä.
Tällä hetkellä Perniön lukiossa opiskelee 97 nuorta, kun ensi vuonna määrä jää alustavien tietojen mukaan reilusti alle 90 oppilaan. Yhteishaussa Perniön lukioon oli ensisijaisia hakijoita 20, kun aloituspaikkoja on 42. Tänä keväänä lukiosta valmistuu etukäteisarvioiden mukaan 33 ylioppilasta, joten laskennallinen oppilasmäärä on ensi syksynä 79.

Aivan näin alas opiskelijamäärä ei kuitenkaan putoa, sillä rehtori Arttu Karhulahti uskoo aloittavien määrän olevan noin 25 oppilasta.
– Meillä on nyt pieni ysien ikäluokka mikä selittää hieman pienemmän hakijamäärän. Koko lukion opiskelijamäärä tulee olemaan noin 85 ensi syksynä, Karhulahti arvioi.

Osa perniöläisistä on hakeutunut erikoislukioihin, joissa pääsykoerajat voivat tulla vastaan. Myös nuorten omat ajatukset kotoa muuttamisesta voivat vielä muuttua.

Viime vuonna Perniön lukiossa aloitti 29 uutta oppilasta ja edellisvuonna 30.
Perniön lukion lakkauttamisesta on keskusteltu siitä asti, kun uuden Salon yhdistysmiskeskustelut alkoivat. Tämänhetkisen päätöksen mukaan Perniön lukion toiminta on turvattu niin kauan kuin pienten lukioiden korotettu valtionavustus jatkuu.
Päätös on voimassa toistaiseksi.
– Lainsäädäntö on voimassa eikä siihen ole tällä hetkellä suunnitteilla muutoksia, opetusneuvos Heikki Blom opetusministeriöstä kertoo.

Perniön lukion tulevaisuus riippuu ilman muuta korotetuista valtionosuuksista. Lukion muutto yhteiskoulun tiloihin oli taloudellisesti järkevä ratkaisu, jonka seurauksena molempien koulujen kulut ovat pienentyneet, rehtori Karhulahti sanoo.

Jaa artikkeli: