Skip to main content

Perniöläistä työtä ja osaamista lähti maailmalle

Entinen miinalaiva Pohjanmaa sai Teijon telakalla uuden nimen ja värityksen.Teijon telakalta lähti alkuviikolla kaksi merkittävää työtä. Maantaina meriuima-allas Helsinkiin, tiistaina mittausalus Pohjanmeri Barentsinmerelle.

Teijon telakalta töihin Barentsinmerelle

Heikki Nuotion oli vaikea peitellä innostustaan tiistaina. Nuotio on  mittausalus Pohjanmeren päällikkö ja alus lähti iltapäivällä Teijolta Hangon kautta työmaalle Barentsinmerelle.
M/S Pohjanmeri on entinen miinalaiva Pohjanmaa, joka oli jo kerran saanut romutustuomion. Alus kuitenkin myytiin Meritaito Oy:lle. Yhtiö halusi investoinnilla varmistaa kilpailukykyään merenmittausmarkkinoilla.
Reilun kahden kuukauden aikana alus muuttui ulkoisesti iloisemmaksi. Ennen Teijolle tuloa siitä purettiin Upinniemessä tykit ja muu sotamateriaali.
–Sisällä muutettiin niin vähän kuin mahdollista ja meillä on ihan valtavasti tarpeetonta tilaa, mutta kulkee se siinä mukana, totesi alusta esitellyt Nuotio.
Sisällä onkin vanhaa niittisaumaa ja paneelia paljon. Uutta on huipputekniikka, jolla merenpohjan muotoja kartoitetaan. Senttien tarkkuus tuntuu hurjalta, kun  mittausalue on 11 000 neliökilometriä. Laitteistoja kalibroidaan Hangossa ja matkan varrella.
–Se on tarkkaa, kun laitteistojen pitää ottaa huomioon myös aallonkorkeus ja laivan keinuminen.

Allas perillä vuorokaudessa

Strömman kanavan läpi kelluvan uima-altaan maanantaina puolilta päivin puskenut hinaaja Kemi 1 selvisi urakastaan hyvin. Hinaajan kippari  Björn Järgerskiöld arveli matkaan menevän 27 tuntia, mutta perillä oltiin parissakymmenessä.
–Se riippuu siitä, millä nopeudella voimme ajaa ja miten liikennekeskus sovittaa meidät muun liikenteen joukkoon, hän arvioi enne lähtöä.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: