Skip to main content

Perniöläisellä jää turvavyö naulaan

Poliisi valvoi Perniön liikennettä maanantaina iltapäivällä. Jussi Salmisen tehtävänä oli pysäyttää autoja tarkastusta varten.Tunnin valvontaisku tuotti viisitoista rikesakkoa ja yhden sakkovaatimuksen maanantaina Perniössä.
Lounais-Suomen poliisi valvoo tällä viikolla erityisesti taajamien liikennettä, ja Perniössä tarkastelussa oli muun muassa turvalaitteiden käyttö.

Viidestätoista rikesakosta yhdeksän kirjoitettiin juuri käyttämättä jätetystä turvavyöstä, neljän rikesakon syynä oli kännykän käyttö ajaessa ja pari autoilijaa sai maksettavaa huonosti puhdistettujen ikkunoiden takia. Sakkovaatimus kirjoitettiin kortitta ajaneelle kuljettajalle.
Yksi kuljettaja sai huomautuksen ajettuaan jalankulkijan edestä suojatiellä. Pysäytysvuorossa ollut Jussi Salminen tuumi, että suojatiesääntöjen laiska noudattaminen on pienten taajamien ongelma.
–Siihen on vähän totuttauduttu, kun poliisiakaan ei niin usein näy. Kävelijän kannattaa olla tarkkana, vaikka miten olisi autolla väistämisvelvollisuus, Salminen puntaroi.

Turvavyö jätetään usein kiinnittämättä lyhyeen matkaan vedoten. Ylikonstaapeli Timo Suikkari muistuttaa, että nimenomaan taajamassa vyön käyttö olisi ensisijaisen tärkeää; taajamanopeudessa vyötä käyttävä autoilija voi selvitä pienellä sellaisesta kolarista, jossa vyötön loukkaantuu pahoin tai jopa menehtyy.

Monesti autoilijoilta tulee kitkerää palautetta valvontaa koskien. Suikkari toteaa, että valvontaa tehdään niissä paikoissa, joissa sille analyysin mukaan on tarvetta.
Iloistakin kerrottavaa kertyi; useimmilla pysäytetyistä autoilijoista asiat olivat toki kuten pitää, eikä rattijuoppoja tavattu tällä kerralla ainuttakaan.

Jaa artikkeli: