Skip to main content

Perniöön voi nousta kokonaan uusi koulu

Perniön Kirkonkylän koulun peruskorjauksen vaihtoehdoksi on noussut kokonaan uuden koulun rakentaminen. 

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna julkisti talousarvioesityksensä tänään.
Sen investointiosassa Perniön Kirkonkylän koulun kustannusarvioksi on merkitty 8,75 miljoonaa euroa seuraaville kolmelle vuodelle. Aiemmin on puhuttu 2,5 miljoonan euron hankkeesta. Vaihtoehdoksi tarkasteluun on nostettu kokonaan uuden koulurakennuksen pystyttäminen entisen lukion paikalle.  
-Se on ihan mahdollista. Jos on rakennettava uutta tilaa puolelle koulun oppilaista, on kohta sama rakentaa uutta koko koululle. Samalla uusi rakennus olisi uusien oppimisympäristöjen mukainen rakennus, puntaroi kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Kustannusarvio on vasta hyvin alustava.
-Se on nykyisen neliömäärän ja hintatason mukaan tehty. Kovin kattavia referenssejä ei ole voitu hankkia, sillä liikkeellä on oltu todella kireällä aikataululla, Mannervesi muistuttaa.

Hän viittaa siihen, että tieto koulun vanhan osan odotettua huonommasta kunnosta tuli vasta viime viikolla ja kustannusarvio piti nopealla aikataululla muuttaa kaupunginjohtajan esitykseen.
-Talouden puolesta tähän on rahkeet, toteaa Inna.

Nykyinen lukio on pääosin tyhjillään; yhdestä sivurakennuksesta muuttaa päiväkoti uuteen rakennukseen lähiaikoina, yhdessä siivessä on kotitalousluokkia ja yhdessä siivessä kansalaisopiston toimintaa, mutta varsinainen päärakennus on tyhjillään.
-Ei olisi ollut pitkän tähtäimen mukainen suunnitelma kuitenkaan, että sen rakennuksen kanssa jatketaan tällä tavoin, Mannervesi toteaa.
Opetuslautakunta käsittelee koulukysymystä ensi viikolla. 

Jaa artikkeli: