Skip to main content

Perniön terveysasema voidaan korvata uudisrakennuksella

Perniön terveysasema voidaan joutua korvaamaan uudisrakennuksella. Syynä ovat rakennuksen osien mittavat kosteusvauriot. 

Perniönseudun Lehden hallussa on viranhaltijatyönä tehty katsaus Salon kiinteistöjen sisäilmatilanteesta. Osana katsausta käsitellään Perniön terveysasemaa. Raporttia on esitelty kaupunkikehityslautakunnalle lautakunnan viime kokouksessa.

Katsauksen mukaan hammashoitolasiiven välipohjaontelot sekä ulkoseinien eristeet ovat laaja-alaisesti kosteus- ja mikrobivaurioituneet.Rakennuksen alapohjassa on paikallisia vaurioita. Kosteusvaurioita on myös lääkärinvastaanoton ja fysioterapeutin tilojen ulkoseinissä. Vaurioalueilta on mittauksin todettu ilmavuotoja sisätiloihin. Vaurioiden korjaaminen vaatisi erillistä korjaussuunnittelua ja korjausten aikana tilat olisivat pois käytöstä. Näin raportin mukaan tulisi harkita vaihtoehtona myös uudisrakennusta. Rakennus on ensi hätään ylipaineistettu. 

Toistaiseksi esimerkiksi uudisrakennuksen hinnasta ei ole arviota, ei myöskään siitä, voisivatko uudet tilat syntyä suunnitteilla olevan uuden koulun yhteyteen. 

-Nyt on tietysti oikea aika pallotella eri vaihtoehtoja, toteaa kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Jaa artikkeli: