Skip to main content

Perkkarin paidat ja Särkisalon sukat viilettävät Väli-Amerikassa

Särkisalolainen Arja Koskinen on latinalaisen Amerikan nimikkolähetti.  Koskisen puolesta särkisalolaisten villavaatelähetyksen otti vastaan hänen miehensä Clarence Gonzaks.Perniönseudun Lehteä luetaan paitsi Salossa ja Suomessa, myös ulkomailla. Kaukaisimmat tilaajat parhaillaan ovat Australiassa, mutta jatkossa nimi tulee tutuksi myös Väli-Amerikassa.   

Seurakuntapastori Pirkko Koivunen nousi taannoin lentokoneeseen Pappisliiton opintomatkalle kohti El Salvadoria.   
MukaanKoivunen pakkasi nipun Perniönseudun Lehden mainospaitoja, jotka nyt viilettävät uusien omistajiensa päällä kymmenientuhansien kilometrien päässä Perniöstä.  
Yhtä lailla samassa kyydissä valtameren taakse lähti iso laukullinen Särkisalossa neulottuja pieniä villasukkia ja muuta  lämmintä.

Paitalähetyksen juuret juontavat pyöreästi viiden vuoden taakse.  Tuolloin San Salvadorin luterilaisen kirkon jäseniä vieraili Perniössä.  Vieraista tehtiin lehteen juttu, mutta paidat olivat tilapäisesti lopussa.   
Tänä keväänä oli vastavierailun paikka, samalla Koivunen muisti pienen paitavelan ja vei nyt tamineita nuorille.
Särkisalossa taas on toimelias käsityöpiiri, jossa on saatu aikaan villavaatetta monelle tarvitsevalle tätä ennenkin.   
Yhteydet ovat olemassa: särkisalolainen Arja Koskinen on Salon seurakunnan nimikkolähetti, jonka aluetta on koko latinalainen Amerikka.   Koskisen myötä särkisalolaiset sukat kulkeutuvat Etelä-Amerikkaan, Bolivian vuoristoseutujen vähävaraisille.

Jaa artikkeli: