Skip to main content

Kesätapahtumien ruuhkaviikot ovat nyt. Lauantaina on Särkisalopäivä, pian tehdään kauppaa Laurin Markkinoilla. Harrastajateatterien kausi on vielä kesken ja elokuussa sytytetään jo muinaistulia.

Aina ei tule mieleen, mistä nämä tapahtumat tulevat.

Itse ne järjestetään, onneksi riittää puuhaihmisiä, olemme tässä suhteessa omavaraisia.

Kaupungin aikoinaan ideoima Kesä yhdessä -kiertue on oiva tapa varmistaa kesätapahtuma jokaiseen entiseen peruskuntaan. Jossain ollaan aktiivisempia, jossain mennään rauhallisemmin, mutta joka paikassa tapahtuu.

Tapahtumia ei yksin huvin vuoksi kuitenkaan järjestetä, yhdistykset kohentavat talouttaan yhteistapahtumissa, yksittäinen koju tien varrella ei varmaan tuottaisi.

Siinäkin puuhaihmiset tekevät palveluksen koko yhteisölle. Yhdistykset puolestaan pyörittävät ympäri vuoden kaikenalaista harrastustoimintaa, jos kohta yhdistystoimintakin on harrastus.

Kesä yhdessä -kiertue tekee sen, mikä Särkisalon koulun vanhempainyhdistyksessä on oivallettu. Yksi kunnon iso tapahtuma, eikä sitä tätä pitkin vuotta.

Iso tapahtuma on iso ponnistus, mutta silti helpompi.

Tapahtumissa myös tavataan. Vapaa-ajan asukkaat kanta-asukkaita ja tapaamisista voi syntyä mitä vaan: työtä, kauppoja tai uusi tuttavuus.

Jaa artikkeli: