Skip to main content

Paula Haakasen kartanluku siivitti luokkavoittoon

Tiekirja on kuin kartta, mutta toisin kerrottuna; siinä ovat listattuna mutkat, risteykset, mäet ja muu tietämisen arvoinen asia reitiltä. Paula Haakanen esittelee viime vuoden Teijo-Talot-rallin tiekirjaa.Merkkipäiväkujeita on monenlaisia ja rallipiireissä vielä omanlaisensa. Kyrön seudun Urheiluautoilijoiden Minna Irto kaasutteli lauantain Teijo-Talot-rallissa bemarillaan luokkavoittoon ja kartturina vieressä istui perniöläinen Paula Haakanen.

Irto täyttää loppukesästä 50 vuotta, eikä lauantai ollut ensimmäinen kerta, kun tasavuodet liittyvät erikoiskokeelle lähtemiseen.
–Itse istuin Villen (poika Ville Haakanen) kyydissä kun täytin 50 ja sattui vielä täsmälleen sama päiväkin. Meidän Harri taas istui kartturina, kun Stenbergin Harri täytti 50, listaa Paula Haaakanen synttäritempauksia.

Haakasen perheen pojat, Ville ja Niko, ovat olleet viime vuosina useammin lehtijutun aiheena kuin Paula Haakanen.
Huomionsa ansaitsee äitikin, joka ei istunut lauantaina kartturin paikalla ensimmäistä kertaa. Eikä viimeistä:
–Lisenssi on tälle vuodelle maksettu ja Minna jutteli, että hän voisi ottaa osaa Rantaralliin. Pitää katsoa, mietti Haakanen.

Kaiken takana on mies, tarkemmin sanoen aviomies Harri, joka kuljetti aikanaan puolisoaan kisoissa.
–Kaikki jokkikset ja rallit piti käydä, ja sieltä se innostus lähti.
Yksi peruste lähteä kartturinoppiin oli Viola Rauhanen, joka ajoi naisten SM-sarjaa.
–Siellä piti olla naiskartturi ja heistä oli silloin pulaa.

Ajamaan Paula Haakanen ei ole koskaan mielinyt. Toisaalta kartturillakin pitää kiirettä; kisapäivänä riittää muun muassa paperityötä ja ja varsinaisesti kisan aikana edessä on muun muassa ajanlaskua sekä tiekirjan tulkitsemista. 

Kartturina Paula Haakasta hirvittävät eniten pudottavat mutkat – ne nyppylät joiden takana tie kurvaa. Samoin oudoksuttavat väärin päin kaltevat kaarteet. Vauhdit ovat joka tapauksessa hurjia; Joutnantiellä keskinopeudet hipoivat puoltatoistasataa.

Paikalliset eli Salo UA:n kuljettajat ajoivat hyviin sijoituksiin Teijo-Talot-rallissa.Kokenut Juha Hellman voitti enintään 1400-kuutioisten Rally trophy-luokan, autona Vw Polo. Pasi Nikkanen ajoi Corollallaan viideksi F-ryhmän enintään 1600-kuutioisten luokassa. Erkka Korpiaho kaasuttteli voittoon Mitsu Lancerillaan yli 2000-kuutioisten nelivetojen luokassa. Ville Haakanen Corolla GT:lla ajoi enintään 1600-kuutioisten F-ryhmän voittoon, kartturinaan Kalle Perkonoja.

Jaa artikkeli: