Skip to main content

Pasi Nikkanen palaa rallipoluille yli kymmenen vuoden tauon jälkeen

Pasi Nikkanen pitää mahdollisena, että Teijo-Talot-ralli ei jää hänelle kauden ainoaksi kisaksi.Perniöläinen maanrakennusyrittäjä Pasi Nikkanen palasi tiistai-iltana Pietarista jääkiekon MM-kisoista. Keskiviikkoaamuna Nikkanen istui jo kaivinkoneensa hytissä Mathildedalissa sijaitsevalla työmaalla. Vauhdikas viikko jatkuu lauantaina, kun Nikkanen hyppää F-ryhmän Toyota Corolla FX GTI 1600:n rattiin kymmenennen TeijoTalot –rallin starttiviivalla.
–Edellinen rallini oli vuoden 2002 ABC –ralli Perniön suunnalla. Kartturiksi lähtee yrityksessäni työskentelevä Juha Mynttinen. TeijoTalot –ralli on Juhan ensimmäinen kisa, Nikkanen kertoo.

Lauantaina parivaljakko lähtee sorateille tavoitteenaan – yllätys yllätys – maaliinpääsy.
– Harjoittelu on jäänyt työ- ja muiden kiireiden takia aika vähälle. Autolla ajoin noin kymmenen kilometriä testiä ennen kuin ostin sen huhtikuussa. Rallissa tavoitteena on maaliin pääsy. Jos kisa menee omasta mielestä odotetusti niin saatetaan ajaa kauden aikana muutama muukin kisa, Nikkanen kertoo.

Monenlaisten moottorilla toimivien koneiden kanssa touhunnut Nikkanen kertoo innostuneensa uudestaan rallihommista katsellessaan yhteistyökumppanin ominaisuudessa Markus Hellströmin ajamista.
– Kotikisa innosti. Olen harrastanut nuoremapa sivuvaunumotocrossia purkkiorjana ja ajanut myös rallia. Edelleen harrastan moottoripyöräilyä vapaa-aikanani. Perhe suhtautui myötämielisesti ajatukseen TeijoTalot –rallista, mutta sponsotoimaan vaimo ei harrastusta suostunut, Nikkanen virnistää.

Eteläisen Salon ja Raaseporin sorateillä lauantaina kilpailtava Teijo-Talot ralli ajetaan nuorten ja junioreiden SM- rallina. 
– Meillä on tänä vuonna hieno reitti ja upea kilpailukeskus, Salon Urheiluautoilijoiden tiedottaja Timo Rinnekari sanoo.

Teijo-Talot ralli ajetaan nyt kymmenennen kerran. Edellisestä yhdeksästä rallista hankittu kokemus otetaan hyötykäyttöön SM-kisassa. Virallisesti Teijo-Talot ralli on lyhennettynä RSJM-osakilpailu.
–SM-rallissa on mukana 96 autokuntaa ja muissa luokissa 39, markkinoinnista vastaava Juha Lehtonen sanoo.

Jaa artikkeli: