Skip to main content

Pari viikkoa aikaa ratkaista liikenneongelma

Itäistä  Perniötä ja osaa Kiskoa vaivaava joukkoliikennepuutos yritetään ratkaista parin seuraavan viikon aikana.
Kaupunginhallitus pisti yksimielisesti ja reippaasti asian uudelleen valmisteltavaksi.
Aikaa ei juuri ole enempää. Talviset koulumatkat ovat sen verran suuri ongelma alueilla, että ne pitää pian ratkaista, jos asian käsittely päättyy huonompaan vaihtoehtoon.
Tosiasia on, että kyyti toisen asteen oppilaitoksiin on monessa perheessä mahdotonta järjestää ilman julkista liikennettä.
Päätösehdotushan oli, ettei asialle tehdä mitään. Ehdotusta peruteltiin tietysti tiukalla taloustilanteella ja yhteyksien puuttumisella joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelmasta.
Kahden ostoliikennevuoron palauttamista vaatineet kaupunginhallitukselle kirjeen toimittaneet aluetoimikunnat ja reitinvarren kyläyhdistyksen muistuttivat, että kyseisen yhteyden määrärahoja ei ole poistettu kaupungin talousarviosta ja loppuva Nokian liikenne tuo säästöä.
Opetuslautakunta käsitteli asiaa, mutta ei ryhtynyt toimenpiteisiin vaan päätti, että toisen asteen opiskelijat saavat käyttää perusopetuksen kyytejä, jos autossa on tilaa.
Asia järjestyisi ainakin käyttäjien mukaan isommalla autolla. Vielä keväällä perusopetuksen auto ja ostoliikenteen auto kulkivat peräkanaa.
Jos koulujen aikataulut eivät täsmää, niitä on voitava rukata, jos asia on sillä hoidettu.
Kaupungissa on monta muutakin kolkkaa vailla riittäviä joukkoliikenneyhteyksiä.
Nyt puheena olevat alueet Kaukuri, Aijala, Koski, Ylikulma ja Tuohittu eivät ole kaupungin harvaan asuttua erämaa-aluetta, vaan elinvoimaista maaseutua.
Lisäksi joukkoliikenteen karsiminen istuu huonosti kaupungin ensimetreillä julistettuun viherkaupunkiteemaan.

Jaa artikkeli: