Skip to main content

Parhaan palikanpaiskojan titteli jaossa Särkisalossa

Erik Sjöstrandin mölkkykapula on jo hieman kolhuja kokenut.

Särkisalon Meripirtin kentällä on lauantaina jaossa poikkeuksellinen kiertopalkinto. Pytyssä lukee nimittäin ”Särkisalon paras palikanpaiskoja”. Nimestään huolimatta palikkaa paiskomaan on tervetullut ihan jokainen asuinpaikasta riippumatta. Kyse on tietysti mökkiläisten sekä eläkeliittolaisten suosikkilajista mölkystä.
Särkisalon mölkkykisa sai alkunsa Sjöstrandin perheen ja ystävien yhteisistä mölkkykamppailuista.
– Ihan omasta innostuksesta se lähti. Hankimme ison pokaalin ja aloimme pyytää yrityksiltä palkintoja. Sitä en kyllä tarkkaan muista, minä vuonna aloitimme. Kuusi-seitsemän vuotta taitaa olla takana, muisteli Erik Sjöstrand.
Kisa on myös kerännyt mukavasti osallistujia. Viime vuonna heitä oli vajaa viisikymmentä.
– Kaikki ovat tervetulleita. Oikeastaan pääsyvaatimuksena on vain iloinen mieli, tiukkapipoja emme mielellään kisaan ota mukaan, sanailee Sjöstrand.

Osallistujamäärän mukaan kilpailijat jaetaan niin moneen ryhmään kuin tarve on. Jos innokkaiden määrä yllättää, loppuvatko pelisetit kesken?
– Minulla on kotona kuusi mölkkypeliä. Tietysti jos sellaisen omistaa, niin kannattaa tuoda mukaan, eihän siitä koskaan tiedä, kannustaa Sjöstrand.
– Tavoitteena on pelata kuuden hengen ryhmissä, joista kolme parasta pääsee aina jatkoon. Osallistumismaksu on kaksi euroa, mutta jos putoaa heti ensimmäisessä pelissä, voi ostaa itsensä takaisin kolmella eurolla, kertoo Sjöstrand.
Koska on kyseessä hieman erikoinen kisa, niin palkinnotkaan eivät ole tavanomaisemmasta päästä. Yksi tämän vuoden vetonauloista on klapikuorma. Yrityksiltä on saatu myös mm. T-paitoja, lakkeja sekä pesuaineita.

Jaa artikkeli: