Skip to main content

Palokuntamarssi juhlavuoden kohokohta

Pääasia edelleen on se, että punainen auto lähtee kynnyksen yli, sanoo Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen.Perniön VPK järjesti maaliskuussa kevättempauksen Torpanmäentiellä ja heinäkuussa kaiken kansan kesätanssit Hallin lavalla yhteistyössä Sisun kanssa.
Juhlavuosi jatkuu, ja tulevana lauantaina poraudutaan vapaapalokunta-aatteen ytimeen. Satavuotias yhdistys järjestää palokuntamarssin, joka nähtiin viimeksi Perniössä 30 vuotta sitten. 

Palokunta-aate rantautui Suomeen aikanaan Ruotsista. Maamme ensimmäinen palokunta oli vuonna 1838 perustettu Turun vpk, joka on tätä nykyä myös pohjoismaiden vanhin toiminnassa oleva vapaapalokunta.
Perniön oman VPK:n paraati käynnistyy entisen lukion luota klo 11 ja päättyy kirkonkylän läpimarssin jälkeen paloasemalle, missä ovet ovat avoinna yleisölle klo 12-14.30.
– Toivon mukaan tällainen vanha, perinteinen traditio kiinnostaa vielä nykyihmisiä. Letkalle tulee pituutta, koska marssille on tulossa myös 6-7 autoa ympäristöpalokunnista, ilmoittavat Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen ja tuottaja-tiedottaja Mona Aaltonen.

Perniön VPK satavuotishistoriikki ilmestyy ensi vuoden aikana.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: