Skip to main content

Paimenkoirat kilpailevat viikonloppuna Perniössä

Lampaiden ainoa vaihtoehto on totella, kun bordercollie Pyhis tekee työtään.Bordercollie Pyhis kiittää laitumella, eikä yhdeksän lampaan laumalla ole muita vaihtoehtoja kuin palata aitaukseen, kun koiran kouluttanut Irmeli Nurminen niin käskee.  Pyhis tekee työtä käskettyä, eikä touhu ole sen mielestä lainkaan vastenmielistä, päinvastoin. Eri sävel pillistä tarkoittaa oikealle tai vasemmalle.

Bordercolliet tekevät Salon seudullakin työtä monella tilalla lampurien apuna, mutta koirien kouluttajat ja koirat myös kilpailevat.
SM-kilpailut järjestettiin pari viikkoa sitten Kiikalassa, viikonloppuna kisataan epävirallisesti Perniön mestaruudesta.
–Nämä kisat ovat ensimmäiset Perniössä, mutta Varsinais-Suomessa kilpaillaan vilkkaasti, pari kertaa kuukaudessa, kertoo Irmeli Nurminen.
Nurminen on Öyrilän Isontalon lammasfarmari ja viljelijä.
Isontalon aitauksessa on Pyhiksen lisäksi kaksi muuta bordercollieta, joiden koulutus on käynnissä. Kolmikon seurana on kaksi leppoisaa iäkkäämpää labradorinnoutajaa.

Kaksipäiväisiin kisoihin on vapaa pääsy. Nurmisella on kuitenkin toivomus yleisölle: hillitty, rauhallinen käytös.
–Koirien pitää kuulla ohjaajan komennot ja niiden pitää keskittyä, Sen takia kilpailussa ei ole kuulutuksiakaan.Kilpailu alkaa kumpanakin päivänä kello 9.30.

Koko juttu painetussa lehdessä

 

Jaa artikkeli: