Skip to main content

Padvassa riittää merta ja taivasta

Raaseporin laidalla uinuva Bromarv on herännyt jälleen eloon, kesälomalaiset ovat saapuneet mökeilleen.  Niko ja Heli Nitovuori viettivät Olli-pojan kanssa päivää Padvan pitkällä hiekkarannalla.

Jörn Donnerin ja Tommy Tabermanin asuinpaikkanakin tunnettu Bromarv viehättää luonnollaan. Kalastusvälinekaupoilla Bromarvin kirkonkylässä piipahtanut Peter Paul tietää kertoa, että alueen asukasmäärä viisinkertaistuu kesälomien ajaksi.
Vaikka peruspalvelut ovat Paulin mielestä kunnossa Bromarvissa, osaa hän nimetä ainakin yhden puutteen alueella.
–Ihmeellistä on, ettei kylässä ole tankkauspistettä veneille. Se varmasti rajoittaa veneilijöiden vierailemista paikassa.
Kiemuraista tietä jatkuu paikoin kapeillakin maakaistaleilla Padvan hiekkarannoille asti. Heinäkuisena aamupäivänä ranta on vielä rauhallinen. Vesileikkeihin on kuitenkin ehtinyt jo yksi innokas lomalaisperhe, viikko on kulunut leppoisasti Tulliliiton mökillä.
–Niin mikäs päivä se nyt onkaan, tuppaavat menemään sekaisin päivät näin lomaillessa, naurahtaa nummelalainen Niko Nitovuori.
Viikon loma vietetään mieluusti rannalla, lapset kirmailevat matalassa rantavedessä.
–Vaikka uimaan asti emme oikeastaan ole päässeet. Ranta on niin matala, että pitäisi kävellä todella kauas, että tätä voisi uimiseksi kutsua, naurahtaa Nitovuori.

 

Lue lisää Bromarvista painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: