Skip to main content

Omaishoidon tuki saamassa lisää rahaa Salossa

Salossa käytettäneen ensi vuonna omaishoidon tukeen 250 000 euroa enemmän rahaa kuin tänä vuonna.
Salon kaupunginhallitus istui tiistaina talousarvioesityksen kimpussa melkein keskiviikkoon asti ja teki budjettiin joitain muutoksia.

Eräs keskeinen muutos on juuri omaishoidontuen korotus; 150 000 euroa summasta merkitään vanhuksien omaishoidon tukeen ja 100 000 euroa vammaisten. Korvaushoidoista poistettiin 50 000 euroa mutta muita muutoksia ei sosiaali- ja terveyslautakunnan talousarvioon tässä vaiheessa lopulta tehty.

Paljon puhuttanutta sisäilmakysymystä ratkotaan omin voimin: hallitus päätti esittää valtuustolle, että sisäilma-asiantuntija palkattaisiin kolmen vuoden määräaikaisella sopimuksella.
Henkilöstösuunnitelmaa viilattiin muutenkin: liiikennesuunnittelijan määräaikainen vakanssi poistettiin, museoassistentti taas palkataan määräaikaisena jos kaupunki saa valtionapua.

Sisäilmaongelmia selätetään myös käyttämällä ilmastointilaitteita entistä ahkerammin; tähän hallitus esittää 250 000 euron lisäystä.
Investointipuolella 100 000 euroa keskustan kehittämiseen siirrettiin jo ensi vuodelle ja napattiin vuodelle 2020 merkitty määräraha pois. Elektroniikkamuseon käytävään varatusta määrärahasta nipistettiin 50 000 euroa.

Lopullisesti talousarvion hyväksyy valtuusto, joka pitää kokouksensa 27.11.

Jaa artikkeli: