Skip to main content

Öljyturman hoito loppusuoralla

Tienpenkalta nostettiin maa-aineet kuormurin kyytiin kahden kaivurin yhteispelillä.  Pois kaivettiin noin 30 tonnia maata.Kiskojoella alkavat tammikuisen öljyonnettomuuden jälkihoitotyöt olla loppusuoralla.
Kevyttä polttoöljyä kuljettanut yhdistelmä kaatui kantatien pientareelle tammikuun lopulla ja maastoon sekä Kiskonjokeen päätyi noin 7000 litraa öljyä.

Öljystä saatiin kerättyä valtaosa tuoreeltaan, mutta osa töistä jätettiin kevääksi. Viime viikolla poistettiin likaantuneita maita pientareelta, jolle auto oli kaatunut.
–Aktiiviset öljyntorjuntatoimet ovat loppusuoralla ja jokeen jää vielä yksi puomi. Jos rantapenkkoihin on imeytynyt pieniä määriä öljyä ja sitä lähtee liikkelle, puomilta se saadaan kerättyä pois. Muuten luonto hoitaa loput, kun ilmat lämpenevät, arvioi johtava vesitalousasiantuntija Juha-Pekka Triipponen Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Ympäristönsuojelun esimies Pirkko Paranko Salosta toteaa, että pääasialliset puhdistustyöt on nyt tehty. Maata on kuljetettu pois noin 30 tonnia ja uutta tuotu tilalle 34 tonnia. Viime viikolla kaivetuissa puronreunoissa oli öljyä noin 50 sentin syvyydessä, mutta pitoisuudet olivat alle kynnysarvon.
–Mahdollista on, että lähellä olevan vapaa-ajanasunnon edustalla vielä ruopataan, Paranko arvioi.

Eräs joella ahkeroineista tahoista on Perniön VPK, joka heti turman jälkeen oli pitkään öljyntorjuntatöissä.
Viime viikollakin palokuta päivysti paikalla, kun kaivuutöitä tehtiin.
Pirkko Paranko on esittänyt VPK:aa Vuoden vesistöteko-palkinnon saajaksi.
Palkinnonsaajaa voi äänestää syksyllä vesistökunnostusverkoston sivulla.

Jaa artikkeli: