Skip to main content

6.6. 2013

Siinä samassa, kun koulujen ovet sulkeutuvat, voi sanoa toisenlaisten porttien aukeavan.
Eteläisessä Salossa kesä on nimittäin monessa mielessä vilkas:  monenlaista tapahtumaa ja toimeliaisuutta riittää syksyyn asti.
Osansa asiaan on varmasti siinä, että mahdollisten asiakkaiden määrä kasvaa, kun mökkiläiset ilmestyvät  kulmakunnalle.  
Kaikkea tämä ei kuitenkaan selitä, selvästi virkeämpi aika kun on paljon pidempi kuin lomasesonki.
Tämä on tietysti myönteinen asia:  kesällä halutaan olla menossa ja kokea asioita, nimitettäköön sitä sitten vaikka akkujen lataamiseksi talvea varten – niin kaukaiselta kuin talvi parhaillaan voi tuntuakin.
Askarruttamaan jää kysymys siitä, miten tämä eläväisyys taas vähenee koulujen alkaessa.   Kesä osoittaa, että seudulla on valtavasti osaamista, tarmoa ja intoa ja kävijöitäkin.    Ne eivät häviä minnekään syksyn ja talven tullessa, vain mahdollisuudet järjestää ulkoilmatapahtumia ovat vähän vähemmässä.

Pienestä lähtee
Perniön uusi kirkonkyläyhdistys esittäytyy kaupunkilaisille Perniön torin avaustapahtuman yhteydessä huomenna.  Kyse on tapahtumasta, jossa tieto liikkuu kahteen suuntaan: yhdistys tulee tutuksi perniöläisille ja vastaavasti yhdistys taas kartuttaa tietojaan siitä, mitä on perniöläisten sydämellä.
Eilen keskiviikkona yhdistys oli junaillut siivoustalkoot kirkonkylään. Talkoot ovat malliesimerkki siitä, että asuinympäristön kohentaminen ei vaadi salkullista rahaa, mutta tekijöitä toki.  
Parasta olisi, jos jatkossa elettäisiin niin, että vastaavanlaisia talkoita ei tarvita ja vapaaehtoisten voimat kuluvat vielä antoisampaan tekemiseen.
Se taas lähtee hyvin pienestä: siitä, että talven aikana ei tiputeta maahan ensimmäistäkään roskaa.

Jaa artikkeli: