Skip to main content

Nuoret eivät löytäneet Nartsin kesäkivaa

Naarjärven grillikatoksen edustalle on levittäytynyt neljä nuoriso-ohjaajaa, mutta itse nuoria mukana ilonpidossa on vain yksi.

Sana Exis-T-tapahtumasta ei ole kiirinyt perille, tai ehkä puolipilvinen sää ei houkuttele rannalle.
– Luulen, että epäselvyyttä on aiheuttanut se, että Exis-T-toiminnan alkaminen oli tänä kesänä katkolla, kertoo toiminnan kolme vuotta sitten kehittänyt Marika Heino.
– Olemme kuitenkin mainostaneet toimintaa esimerkiksi kesänuokkareilla, joista yksi oli viime viikolla Perniössä, kertoo nuoriso-ohjaaja Jenni Laaksonen.
– Nuoret vaan tuppaavat helposti unohtamaan järjestetyn toiminnan, jos aikataulut ovat epäselviä tai toimintaa on harvakseltaan, Laaksonen jatkaa.
Nartsille perheensä kanssa piknikille tullut 12-vuotias Katariina Pitkänen taiteili itselleen puuhelmet nuoriso-ohjaajien kanssa.
– Voisin tulla uudestaankin kavereiden kanssa. Ei kesällä ole paljon paikkoja minne mennä muutenkaan, miettii Pitkänen.
Uimarannoilla ja muilla ulkoilupaikoilla järjestettävät Exis-T-tapahtumat ovat vähentyneet viime vuodesta puolella. Määrärahat ovat tiukilla, mutta nuoriso-ohjaajat puolustavat toimintaansa.
– Kesällä nuokkarit ovat kiinni, joten silloin tällainen toiminta on ainoa kontakti nuoriin, miettii nuoriso-ohjaaja Ilari Jääsalmi.

Monet Exis-T-tapahtumapaikoista on kauempana keskustoista. Eikö alaikäisten ole vaikea päästä paikalle?
–Uimarannat ovat loogisia paikkoja toiminnalle, sillä nuoret viettävät täällä muutenkin paljon aikaa, tietää Heino.
–Kyyti siis yleensä löytyy, kuten muihinkin vapaa-ajan harrastuksiin, Heino jatkaa.

Jaa artikkeli: