Skip to main content

Narikan lauantai-iltoihin haetaan leveämpiä hartioita

Narikka avaa ovensa tiistaisin jo iltapäivällä; koulun jälkeen biljardille piipahtivat muun muassa Saara Erjala, Anniina Hurme ja Sauli Siltanen.Perniön nuorisotila Narikka kaipaisi kipeästi lisää vapaaehtoisia valvojia lauantai-illoiksi.  Kaupungilla ja MLL:n paikallisosastolla on sopimus valvonnasta, mutta yhdistyksen puolella rivit ovat parhaillaan kapeanlaiset; osalle valvojista tulee istuttavaksi nuorisotilassa useampikin lauantai.
–Itselläni on tänä keväänä täynnä kolme kertaa. Minulle se sopii, mutta on sellaisiakin vanhempia, joille se ei ole mahdollista. Ajatus kuitenkin oli, että kaikille tulisi vain yksi kerta, kertoo Mll:n sihteeri Päivi Vigg.
–Jos valvojia ei ole, se tietysti voi uhata jopa Narikan lauantaiaukioloja, Vigg pohtii.

Nuoriso-ohjaaja Elisa Paavola kertoo, että tilanteeseen on jo pohdittu ratkaisua, jotta lauantai-illatkin saadaan pidettyä auki niin, että kenellekään ei tule vuoroja liikaa.  
Kevätkausi päättyy toukokuun alussa ja tämän jälkeen istutaan yhden pöydän ääreen.  Ajatuksena on ollut kutsua mukaan yhteispalaveriin muitakin yhdistyksiä.
–Esimerkiksi vanhempainyhdistykset voisivat olla tässä toimijoina, vinkkaa Paavola.

Muun muassa Särkisalossa nuorisotilan aukiolo on jaettu useammalle toimijalle.
Kaupunki vastaa Narikasta arkisin joka tapauksessa, vapaaehtoisia tarvitaan juuri lauantai-illoiksi.  

Kerrallaan Narikassa on lauantaisin kaksi valvojaa, joiden pitää olla täysi-ikäisiä.
–Aina riippuu porukasta, mitä tehdään. Joskus joku valvoja haastetaan bilispeliin, ja jos taas on enempi sellaisia nuoria, jotka haluavat olla omissa oloissaan, niin sitten juodaan kahvit ja jutellaan omia asioita, Vigg kuvailee.

Jaa artikkeli: