Skip to main content

Nappisuoritus toi Lauri Vuoriselle Pohjoismaiden mestaruuden sprint-ladulla

Tätä juttua ei voi aloittaa kertomalla, että Lauri Vuorisella oli Norjasta tuomisina jalometallia.  Lauri Vuorinen palasi arkeen jo tiistaina: hän haki kotinsa varastosta sauvoja ja suksia lähteäkseen palauttavalle lenkille tutuille Melassuon laduille.

Kärkipään sijoituksia tuli, mutta metallisten mitalien sijaan muistoksi annettiin kisan tunnuksin koristettua lasitavaraa.

Perniöläishiihtäjä saavutti Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa joka tapauksessa paljon:  Vuorinen hiihti perinteisen tyylin sprintissä voiton,  oli mukana kolmannen sijan saavuttaneessa viestijoukkueessa ja hiihti vielä perinteisen kympillä kahdeksanneksi.

Vuorinen kehuu voitokkaassa sprint-kisassa kaiken menneen nappiin: sää ja keli olivat suotuisat, pohjalla olivat hyvät yöunet, suksivalinta osui nappiin ja tunnelma oli hyvä.
Hyvä suoritus vakuutti hiihtäjän myös omasta kunnosta, viivalla oli kovia tekijöitä.

Viestissä Norja oli odotetusti kova.   Suomalaiset jäivät kärjestä vähän joka osa-alueella ja ankkurin suorituskaan ei ollut paras mahdollinen, Vuorinen analysoi.
– Nappisuorituksella hopea olisi voinut olla mahdollinen.
Kympin perinteisellä petti suksivalinta: monesta mukana olleesta parista valikoitui kaksi paria joista tietysti valittiin se väärä.
–  Kisaan lähtiessä sen huomasi heti, että nyt tuli otettua väärä pari.
Rataprofiili oli vaativa.
– Siinä riitti maastoa. Nousut olivat aika raskaita ja palauttavia kyykytyslaskuja ei ollut, alamäessäkin piti lykkiä tasatyöntöä.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: