Skip to main content

Museon puusto odottaa perkaajia

Matti Nikander ja Tapio Järvinen tutustuivat kunnanlääkäri Bremerin vieraskirjaan viime viikolla.  Heikki Karhumäki ja Antero Peijonen opastivat.Perniön museon pihapiiriin ja lähiympäristöön kaavaillaan ympäristönhoitotoimia, käytännössä ennen muuta puiden ja pensaiden perkauksia.

Salon historiallisella museolla ja SPR:lla on yhteistyösopimus museon toiminnasta. Käytännön työrukkanen ympäristönhoitoasioissa on Perniön kotiseutuyhdistys, jonka kaksikko Antero Peijonen ja Heikki Karhumäki kierrättivät viime viikolla alueella kaupunginpuutarhuri Tapio Järvistä ja viheraluesuunnittelija Matti Nikanderia.
Alustavasti ajatuksille tuli kaupungin suunnalta vihreää valoa, mutta hetkessä mitään ei tapahdu.
–Tehdään suunnitelmat ja pidetään palaveri. Viher- ja museopuoli miettivät yhdessä, linjasi Järvinen.

Yhdistyksen ajatuksissa olisi poistaa museon pihan eteläpuolelta ainakin yksi kuusi ja mänty sekä parturoida takapihan pusikko.
Varsinaisesti maisemaa aiotaan avartaa vähän matkan päässä museolta ns. Suputissa, josta kotiseutuyhdistys on aiemmin puhdistanut näkyviin kunnanlääkäri Bremerin vieraskirjat. Kirjat ovat kivipaadelle hakattuja nimiä, jotka ovat parhaillaan suurten puiden varjossa.
Tapio Järvisen silmä tavoitti alueelta muun muassa hevoskastanjaa ja tammi voi rinteessä hyvin sekin, mutta karsimisen varaakin on. Turvallisuusmielessä askarruttaa esimerkiksi valtava vaahtera ja se, paljonko sillä on vuosia jäljellä.
–Opastustaulua paikalle on mietitty, niin että eksyypä tänne kuka vaan, hän saa tietää mistä on kyse, kertoi Peijonen.

Jaa artikkeli: