Skip to main content

Miocinassa on yhä jotain Nellyä

Miocinassa on tallessa muistoja menneestä. Olli Suominen ja Tanja Kapanen tutkivat vanhoja valokuvia.Hyvä ruokapaikka säilyy muistoissa pitkään. Pirtti Miocina Särkisalossa oli vuosikymmeniä sitten mainio ruokaravintola ja illanistujaispaikka, jonka lauluillat ja töppöstanssit muistetaan edelleen.
–Ja vielä tänä kesänä tuli eräskin mies pihaan ja kysyi, että saako tästä lounasta. Heitin siihen, että voin minä ruoat laittaa, nauraa Tanja Kapanen Miocinan entisessä ravintolasalissa. –Uteliaita on käynyt, mutta ei heistä mitään vaivaa ole ollut.

Totuus on se, että Villa Miocinan nimen saanut talo on nykyään Kapasen koti ja työpaikka. Särkisaloon tie toi Pirkkkalasta.

Moni muuttoa miettivä törmää kysymykseen työstä. Tanja Kapanen työskentelee edelleen samassa työpaikassa kuin Pirkanmaan vuosinaan; tamperelaisen SKM-asennuksen toimistopäällikkönä. Työ hoituu nykyään täysin etänä; puhelin- ja sähköpostiyhteydet riittävät ja Särkisalosta käsin voi esimerkiksi tulostaa asiakirjoja Tampereella.  Parhaimmillaan työpäivä kotona on tehokas; Kapanen hoitaa yhden työasian, pistää pyykit koneeseen, hoitaa toisen työasian, pistää pyykit kuivumaan.
–Kolmelta kun tyttö tulee koulusta, on kotiasiat hoidettu ja työt tehty. Tärkeintä on, että työt tulevat tehdyksi ajallaan. Työnantajaltahan etätyö toki vaatii tiettyä luottoa, Kapanen muistuttaa.

Ravintolahistoria näkyy Miocinassa paikoin. Esimerkiksi vanhat mainoskyltit ovat tallessa kellarissa, keittiön ovet ovat heilurimallia ja salin suuri takkakin taitaa olla monelle tuttu. Osa esineistä on Miocinan aikaisia.
–Täällä on paljon Nellyä, muotoilee Tanja Kapanen.
Nelly on ravintolaa tomerasti emännöinyt Nelly Tallbacka. Ennen Miocinaa hänellä oli Turussa kahvila Mioc. Turussa ovat Miocinankin juuret; talon hirret ovat Cygnaeuksen koulun entinen välipohja.

Miocinan hämyyn päästään painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: