Skip to main content

Mikon basso jytisee lauantaina Finlandia-talossa

Mikko Kuivala näyttää, miten Mennyt mies-kappaleen bassokuviot menevät.  Ylihuomenna nuorukaisen bassottelua kuullaan Finlandia-talon lavalla.Kun Finlandia-talossa lasketaan lauantaina käyntiin J.Karjalaisen vanha hitti, kuuluu bassolinjassa perniöläinen ote.  Helsingin ytimessä järjestetään KeMut 2017-tapahtuma, jonka takana on Helsingin kehitysvammatuki 57 ry.    

Eräs tapahtuman esiintyjistä on Mikko & Resonaarigroup,  ja siinä bassoa soittaa perniöläinen Mikko Kuivala.  
–Varmasti on niin, että meitä yleisössä jännittää enemmän, naurahtaa Mikon äiti Marie-Kristine Kuivala.

Mikko itse ottaa tapahtuman lunkisti;  kappaleet on harjoiteltu selkäytimeen.

Kaiken takana on hitunen tuuria ja yhteensattumia.  Mikko on käynyt pitkään Salossa musiikkiterapiassa.  Tunteja vetää Kari Saarinen, jolla taas oli yhteys Helsingissä toimivaan musiikin erityispalvelukeskus Resonaariin.    Tämän yhteyden kautta Mikko pääsi soittelemaan Resonaarin vakiokävijöiden kanssa ja kemiat osuivat kohdalleen kerralla.  Luontevasti ajatus jatkui siihen suuntaan, että Mikko otetaan mukaan lauantain tapahtuman kokoonpanoon.


Porukka esittää kaksi kappaletta, molemmat J.Karjalaista. 
Suomalainen rock kaikkiaan on Mikolle läheisintä musiikkia,  Karjalaisen kannoilla tulee Yö-yhtye ja Hurriganestakin on soitettu.

Basso jäi käsiin kokeilujen kautta.  Mikko ehti tapailla  kosketinsoittimia ja kokeilla rumpuja, mutta vasta basso tuntui oikealta.  
Alkuun auttoivat kuvionuotit.
–Mikolla on lisäksi tosi hyvä muisti, mikä helpottaa, äiti tähdentää.
Netti auttaa sekin;  esimerkiksi videopalvelu Youtube on täynnä musiikkia ja soitto-opetusvideoita.   

KeMut-tapahtumassa esiintyjiä on pitkä lista;  Mikon ja Resonaarigroupin lisäksi lavalle nousevat MC Koo, Joonatan Kuusela, Anu Lehtonen, Juha Tapio Kärki duo, Jouko Hälinen ja TunneTeatteri sekä Ojantien puupäät.   
Jonna Tervomaa ja Jaakonaho Sähköduo ovat myös mukana ja illan ja ohjelmaa on myös väliajalla ja lämpiössä.

Koko Treffatti-sarjan juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: