Skip to main content

Meripelastajien uusi vene kuljettaa sähäkästi hätiin

Jari Liimataisen hymy oli herkässä uuden veneen esittelytilaisuudessa Mathildedalissa.Salon Meripelastajilla on jatkossa entistäkin paremmat toimintavalmiudet.
Puheenjohtaja Jari Liimataisen mukaan varta vasten meripelastuskäyttöön valmistettu uusi vene parantaa merkittävästi Salon Meripelastajien koulutus- ja toimintavalmiutta.  Uusi pelastusvene on kastettu yhteistyökumppaninsa mukaisesti Matildan Marinaksi.

Viisimetrisen avoveneen asemapaikka on SMPS:n Salonjoen tukikohdassa, mistä sillä ajaa esimerkiksi Mathildedalin vierasvenesatamaan vajaassa kolmessa vartissa.
Veneen huippunopeus on 27 solmua ja sen varusteina on muun muassa sammutin, pelastautumispuvut ja ensiaputarvikkeet.
– Tämä on näppärä, kokoisekseen nopeakulkuinen ja hyvin varusteltu vene. Lisäksi sen vaatiman kahden hengen miehistön saa kokoon lyhyellä varoitusajalla, .
– Nyt pystymme lähtemään entistä nopeammin avustustehtäviin esimerkiksi mataliin rantavesiin ja Salonjoen Sokerisillan yläjuoksun puoleiselle jokiosuudelle.

Matildan Marina tukee yhdistyksen ykkösveneen, 13-metrisen Pv Drakenin pelastustoimintaa. Kun Draken on kaukopartioinnissa, kakkospaatti on lähtövalmiina Salossa.
Salon Meripelastajien päivystysalue ulottuu etelässä Hankoniemeen saakka ja lännessä Gullkronan selälle.
Veneilykaudella toukokuusta lokakuun loppupuolelle yhdistys on hälytysvalmiudessa ympäri vuorokauden.

 

Jaa artikkeli: