Skip to main content

Melkkilän ratsastajien uusi puheenjohtaja kasvoi kiinni tallin arkeen pienestä pitäen

– Täällä ne ovat minun työkaverini, virnistää Maarit Alhokoski ja astuu hevosaitaukseen Melkkilän tallilla.  Maarit Alhokoskea tultiin aitauksessa heti tervehtimään herkkupalojen toivossa.

Ratsut ja etenkin ympäristö ovat Alhokoskelle tuttuja jo vuosien ajalta. Ratsastusharrastus alkoi alle kymmenvuotiaana.  
Viime vuodet hän on työskennellyt tallin puolella ratsastuksenohjaajana ja on nyt myös ratsastusseuran, Melkkilän ratsastajien, puheenjohtaja. 
Hän uskoo, että kynnys lähestyä puheenjohtajaa on matala, kun tointa hoitaa pitkältä ajalta tallilla tuttu ihminen.  Lisäksi hän on talleilla usein juuri silloin, kun siellä ovat ratsastajatkin.
Entä miltä seura näyttää esimerkiksi viidentoista vuoden kuluttua?
– Muutos ei välttämättä ole kovin iso, uskoo Alhokoski.   Hän arvelee, että ratsastusseurat tekevät jatkossa kuitenkin  koko ajan enemmän yhteistyötä.  Asiasta on ollut puhetta ja ajatusta on kehitelty.
Käytännössä näin käy esimerkiksi toukokuun lopussa, kun Melkkilän ratsastajista lähtee väkeä toimihenkilöiksi Teijon tallilla järjestettäviin aluekoulukisoihin.  

Melkkilän ratsastajille kuluva vuosi on juhlavuosi, seura perustettiin 20 vuotta sitten.   Tasavuosia juhlitaan loppuvuodesta.

 

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: