Skip to main content

Yhdeksän ällää vei hurjaan pyöritykseen

– Ihan uskomaton myllytys, huokaisee Melissa Petters muistellessaan viime keskiviikkoa.  Melissa Pettersin laudaturit nostivat Perniön lukion valtakunnallisiin uutisiin.

Hän oli Sibelius-Akatemian pääsykokeissa, kun kevään ylioppilaskokeiden tulokset julkistettiin.  Median kiinnostus alkoi heti, kun selvisi että Perniön lukiossa opiskellut Melissa oli kirjoittanut Suomen parhaan tuloksen, yhdeksän laudaturia.
– Mtv3 oli jo Sibelius-akatemian ovella vastassa. Heille taisin aluksi tiuskaista, että ensin pitää kyllä syödä jotain,  häntä naurattaa nyt.
Julkisuus oli valtakunnallista,  puhelin ja sähköposti täyttyivät onnitteluista. 
Tietoa yhdeksästä ällästä juhlittiin kotona Pedersåssa  heti tuoreeltaan ja lakkiaispäivänä pidetään tietysti toiset kemut.
– Varmaan aika pienessä piirissä nekin, uskoo Melissa.
Tavallaan pieni piiri on osatekijä siinäkin, että tulos oli niin hyvä kuin oli.   Melissa Petters kehuu Perniön lukiota jokseenkin varauksettomasti.
– Opetuksen taso  nousee, kun ryhmät ovat aika pienet. Tehdään paljon ryhmätöitä, on ryhmäkeskusteluja eikä vaan lueta faktoja edestä.   Oppilaita seurataan koko koulutaipaleen ajan.
– En tiedä, olisinko isommassa lukiossa päässyt samaan.   
Melissa kirjoitti pitkinä kielinä ruotsin, englannin ja saksan, lyhyenä ranskan.  
Äidinkieli kuului tietysti sekin kirjoitettavien listalle, samoin lyhyt matematiikka ja vielä humanistiset aineet historia, filosofia ja psykologia. 
Melissa arvelee, että hyvä suoritus voisi tehdä lukiosta entistä kiinnostavamman vaihtoehdon myös heille, jotka mieluusti lukisivat läpi kaikki kurssit nimenomaan lukemista ja pohdiskelua vaativia aineita kuten filosofiaa ja historiaa.
Entä sitten  jatkossa? Tuore ylioppilas on isojen valintojen edessä. Viime viikko ja kuluva viikko ovat menneet pääsykokeita kolutessa.   Viime viikolla oli vuorossa Sibelius-akatemia,  sen jälkeen muun muassa Turun yliopisto ja Åbo Akademi.  Teatterikorkeakoulusta aukeava paikka taas auttaisi tekemään pitkään jatkuneesta tanssiharrastuksesta jopa työn. 

Koko juttu painetussa lehdessä

Muut ylioppilaat Perniön lukiosta ovat Björklund Julia, Erjala Artturi, Fagerström Sanja, Gustafsson Essi, Hirvelä Tia, Hoikkala Kalle, Kaartinen Elisa, Kainulainen Ada, Karjunen Jaana, Katajakoski Roosa, Kitula Matti, Korpilahti Katariina, Kähäri Otto, Lehtinen Riina, Lindstedt Tuomas, Muuri Heli, Niemi Sari, Nyman Sini, Oksanen Elina, Passi Katri, Petters Melissa, Rintakoski Mari, Sonck Tuula, Svahnbäck Ilona, Tielinen Viivi, Vähätalo Sara, Vänttinen Ida.

Salon lukiosta kirjoitti myös perniöläisiä. He ovat Ekman Riku, Hietanen Johan,  Kaleva Nelli, Tammi Ringa.
Turun iltalukiosta lakin sai Esa Paavola. joka suoritti kaksoistutkinnon.

Jaa artikkeli: