Skip to main content

Matildan maalarit ikuistivat kylänsä satoihin tauluihin

Matilda-talossa puhuttiin maanantaina jalkapallosta kipakkaan sävyyn.  Matilda-talossa koottiin näyttelyä maanantaina. Yksi taustan tauluista on vastarannalla, Kemiön Kiilassa maalattu. Talkoissa olivat vas. Esko Alve, Rauno Leino, Marita Mustonen, Jouko Roos, Pekka ja Irma Gustafsson ja Risto Jaakkola.
Ei EM-kisoista vaan muutama vuosikymmen sitten pelatun Matildan paikalliskamppailun tuloksesta. Päättyikö Pruukin ja Tullin välinen peli edellisten eduksi vai ei.
– Tieto on tullut vihollisleiristä, joten kyllä siihen luottaa voi, virnisti Ralf Arén.

Innostuksen keskusteluun antoi eräästä kätköstä löytynyt vanha joukkuekuva, yksi niistä helmistä joita Matildassa on viime aikoina pistetty järjestykseen ja pistetään myös esille.

Matildan maalarit – näyttely avataan Matilda-talossa ensi tiistaina.   Nimensä mukaan näyttely esittelee Matildedalissa vaikuttaneiden ja kylää ja sen ympäristöä ikuistaneiden taiteilijoiden tekemisiä.   Kaikkiaan saatiin kokoon tiedot 112 teoksesta.   Maineikkain tekijä on elokuvaohjaajana ja kirjailijakin tunnettu Kalle Kaarna, jonka töistä saatiin tietoon kolmekymmentä.    Sergei Ananinilta töitä löytyi yli 20 ja Alvar Merikannolta samoin.  
–Uskomattoman anteliaita ihmiset ovat olleet, kiitteli Pekka Gustafsson maanantain talkoissa.
–Matkojenkin päästä on tarjottu tauluja näytille.

Maalausten lisäksi esille tulee vanhoista kuvista, lehtileikkeistä ja muusta materiaalista koottuja tauluja jotka esittelevät esimerkiksi rakennuksia ja muita merkittäviä kohteita.
Arkistoista on löytynyt suoranaisia helmiä.
–Sellaisia kuvia, joita ei uskonut että on olemassakaan, kehuu Marita Mustonen.
Hyvinä esimerkkeinä ovat esimerkiksi soittokuntien ja teatteriesitysten kuvat. 

Matildan maalarit – näyttely on avoinna tiistaina 10.7 klo 15-21, keskiviikkona kello 12-21 ja torstaina kello 10-18.

Jaa artikkeli: